2024. április 23., kedd
NŐI LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Gólzáporos bajor győzelem

Szabadka: Spartacus–Bayern 0:7 (0:3)

Zombori úti stadion, 500 néző, vezette: Olofsson (svéd). Góllövők: Lewandowski a 12., Roord a 29., a 39., Magull a 64., Damjanović a 82., Demann a 87., Beerensteyn a 90+3. percben.

Spartacus: Kostić, Vajda (Baka), Slović, Frajtović, Pleuler, Ilić, Filipović, Hix, Okyere, Pavlović (Rosa da Costa), Matić (Tcheury).

Bayern: Zinsberger, Lewandowski, Demann, Leupoltz (Lohmann), Roord (Beerensteyn), Magull (Damjanović), Skorvankova, Wenninger, Maier, Rolser, Debritz.

Napsütéses időben, több száz néző előtt fogadta a Spartacus együttese a német női Bundesliga egyik élcsapatát, amely azonban jócskán elrontotta a hazai szurkolók kedvét, és magabiztos győzelmével már az első mérkőzés után bebiztosította továbbjutását a női BL legjobb tizenhat csapata közé. A bajor gárda az amerikai Lewandowski fejes góljával szerezte meg a vezetést a 12. percben, majd félórai játék után a holland Roord lőtt 15 méterről Kostić kapujába. Az első félidő hajrájában ismét Roord villant, és közelről megszerezte a müncheniek harmadik találatát is. A folytatásban továbbra is a német csapat dominált, és a piros mezesek még további négy alkalommal mattolták az egyébként több jó védést is bemutató szabadkai kapust. A látottak alapján a Kék Galambok megérdemelték volna a szépítő találatot, amerikai légiósuk, Angelina Hix ugyanis kétszer is egyedül törhetett kapura, ám mindkét alkalommal rossz megoldást választott. A fölényes vendégsiker miatt érdektelenné vált visszavágót szeptember 26-án játsszák a müncheni sztárcsapat edzőkomplexumának főpályáján.