2024. április 16., kedd

Túlkapás, vagy politikai leszámolás?

Hetedmagával bekísérték Verbászon a Néppárt vajdasági megbízottját

Nyolc személyt, köztük Borislav Novakovićot, a Vuk Jeremić vezette Néppárt vajdasági megbízottját, a Demokrata Párt korábbi tartományi frakcióvezetőjét is letartóztatta ma a rendőrség Verbászon, amikor társaival megkísérelte megakadályozni egy általuk illegálisnak vélt épületbontás végrehajtását.

Fotó: Beta

Fotó: Beta

A verbászi önkormányzat rendelte el a Vojislav Pavlović vállalkozó nevére bejegyzett városközponti vendéglátóipari létesítmény nyári teraszának eltávolítását, a községi szervek szerint ugyanis 11 hónapja nem fizették a bérleti díjat, mely így 135.695,29 dinárra rúg. A sajtóinformációk szerint Novaković és ismerősei gorombán viselkedtek a rendőrökkel szemben, akiket az önkormányzat hívott segítségül az épületrész elbontásához, nem tudták ugyanis ezt a hatóság tagjai nélkül kivitelezni a helyszínen termett tiltakozók miatt. A Néppárt beszámolója szerint mintegy harminc rendőr volt jelen, a politikai szervezet állítja, hogy képviselőjének van igaza, az önkormányzat engedély nélkül akarta eltávolítani a létesítményt. A szervezet egész jogi csapata azon munkálkodik, hogy a lehető legrövidebb időn belül szabadon bocsássák az előállítottakat – közölték. A letartóztatottak politikai leszámolásnak az áldozatai – húzták alá. Arra szólították fel a hatalmat, hogy hagyjon fel a politikai ellenfelek efféle támadásával.

A történtekre Nebojša Stefanović belügyminiszter is reagált. A leghatározottabban elítélte, hogy a rendőrségre támadtak egyes politikusok, akik úgy vélik, számukra semmi sem tilos. Szerinte megengedhetetlen, hogy bárki sértegesse vagy bántalmazza a hatóság tagjait, függetlenül attól, hogy milyen politikai tisztséget tölt be. A rendőrök csak a törvénnyel összhangban teljesítették a kötelezettségüket – értékelte a miniszter. Stefanović is úgy tudja, hogy a rendőrséget az önkormányzat tagjai hívták a terepre, mert nem tudták elvégezni a rájuk bízott feladatot.

A helyi önkormányzat rövid közleményben számolt be arról, hogy a Komunalac közvállalat munkásait akadályozták meg nyolcan az objektum eltávolításában, amiért a rendőrség beavatkozását kellett kérniük. Szó sincs politikai leszámolásról, egy egyszerű városi döntésnek a végrehajtásáról beszélhetünk, amelyet egyesek igyekeztek ellehetetleníteni – áll a reakcióban.