2024. április 24., szerda

Megőrizni Pali bácsi emlékét

Tizedik éve töretlen a legendás topolyai futó, Szkenderovics Pál emlékét ápoló rendezvény

A háromévestől a nyolcvanéves korosztályig – mintegy ezren gyűltek össze a Topolyai-tó melletti festői környezetben, hogy rajthoz álljanak, és ezzel adózzanak méltóképpen a legendás topolyai hosszútávfutó emlékének.

Sorrendben tizedik alkalommal tették ezt községünk óvodásai és diákjai, csatlakozva a rendezvény színesebbé tételéhez, látványának, izgalmának fokozásához, a tömegességhez, a sport élményéért. Összesen 15 kategóriában versenyeztek a diákok.

Eközben a „nagyok”, a felnőttek, köztük Pali bácsi valamikori sporttársai és tisztelői Zomborból, Szabadkáról, Óbecséről, Kúláról és Topolyáról érkeztek, jó néhányan a fiatalabb korosztályból is – több, mint ötvenen elindultak a Bajsáig és vissza kijelölt, mintegy 13 kilométeres maratonon.

– A korábbi évek hagyományaihoz híven ezúttal sem az eredmények a legfontosabbak számunkra – nyilatkozta lapunknak Szkenderovics Éva, Pali bácsi lánya, az emlékverseny fő szervezője. – Nem is célunk jelentősebb pénzdíjakat biztosítani, mint a jelképes serlegek, érmek, dicsérő oklevelek és egy kis üdítő, egy jó ebéd a jelenlevők számára ebben a gyönyörű környezetben. Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen módon is segített nekünk a szervezésben. Különösen jóleső érzés volt az óvoda igazgatónőjének és az iskolák vezetőinek hozzáállása. Idén először már a hároméves apróságok is rajthoz állhattak szüleikkel a rendezvényen. Ezzel is azt szeretnénk bemutatni, hogy számunkra a legnagyobb eredmény a sport, a mozgás élményének megélése, mint ahogy apukám számára is mindig ez volt az elsődleges és nem a csúcseredmények, vagy a magas pénzdíjak.

A Topolyai Napok 2018 keretében megrendezett emlékmaraton ebszolút győztesei a kúlai Bruner Miklós és az óbecsei Kalapos Karolina. Miklós időeredménye 48 perc 15 másodperc.

A résztvevők korosztályonkénti kategóriákban versenyeztek, a jelenlevő szépszámú közönség pedig lelkes tapssal üdvözölte még az utolsó helyen beérkezőket is. A legeredményesebbek természetesen érmet és serleget vehettek át a szervezőtől.