2024. április 19., péntek

Péntektől érkezik a kártérítés

Holnap derül ki, hogy a pórul járt utasok megkaphatják-e a nyaralásra befizetett teljes összeget

Pénteken kezdi meg a DDOR Novi Sad biztosítótársaság annak a 2216 kártérítési igénynek a törlesztését, amit azok az utasok adtak át, akik a S.A.B Travel utazási iroda, illetve a čačaki JAZZ Travel által indultak volna nyaralni, ám még az utazás előtt mindkét utazási iroda tönkrement. A Politikai napilap információi szerint holnap derül ki, hogy a károsultak visszakapják-e a teljes összeget, vagy annak csak egy részét.

Mint a biztosítótársaság a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében kiemelte, augusztus 24-ig összesen 1986 kárigénylés érkezett azok részéről, akik a SAB Travel turisztikai ügynökségen keresztül, illetve 230 azoktól, akik a JAZZ Travel által szerettek volna nyaralni. Mint kiemelik, a biztosítótársaság felhasználja minden kapacitását, hogy a nagyszámú kártérítési igénynek minél rövidebb időn belül eleget tudjon tenni, a kifizetések üteméről azonban egyelőre nem adott tájékoztatást.

Rámutattak arra is, hogy az idegenforgalmi felügyelőség és a beérkezett kártérítési igények jegyzékének összehasonlításából kiderült, hogy valamivel több mint 250 esetben – bár nem valósult meg a nyaralás – nem nyújtottak be kártérítési igényt, így a DDOR Novi Sad biztosítótársaság arra szólította fel a károsult polgárokat, hogy ezt utólag tegyék meg, hogy összegezhessék a nyilvántartást. Hangsúlyozták, az utólag beérkező kártérítési igények nem fogják sem lassítani, sem felborítani a kártérítés kifizetéeének folyamatát.