2024. március 28., csütörtök

A horgosiak állták a sarat

Döntetlen született a két Tisza menti rangadón – A Csantavér Zentaörsön diadalmaskodott – Győzelemmel rajtoltak a magyarkanizsai lányok

TISZA MENTI LIGA

Magyarkanizsa: Potisje–Horgos 1911 0:0

Népkerti pálya, 220 néző, vezette: Popov (Törökkanizsa).

Potisje: Bohata Cs., Domonkos, Horvát, Muhi, Papdancsó, Nagy O. (Kávai), Kiss (Faragó), Ugri, Konc, Barjaktarović, Apró (Csehák).

Horgos 1911: Bende, Szalma (Aladžić), Szabó, Radics, Bohata E. (Vadász), Veselinov, Bohata G., Fodor, Búza, Dobó (Huszár), Kolompár.

A községi rangadó két egyenrangú csapat gól nélküli döntetlenjét hozta. Az első félidőben a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, több gólhelyzetet kidolgoztak, de a befejező lövéseik vagy pontatlanok voltak, vagy a vendégek kapusa magabiztosan védett. Ebben a játékrészben a vendégek főleg védekeztek, néhány ellentámadást vezettek eredménytelenül. A második félidő elején is a hazai csapat dominált, de minden próbálkozásuk eredménytelenül végződött, nem sikerült gólt szerezniük. Ezután a vendégcsapat vette át a kezdeményezést, többet támadott, de a hazaiak védelme jól zárt, és meghiúsította minden gólszerzési próbálkozásukat, így az eredmény nem változott.

Tornyos: Tornyos–AFK 3:3 (2:2)

Tornyosi pálya, 30 néző, vezette: Jurić (Zenta). Góllövők: Rusák a 30., a 65., Kaszás a 31., illetve Péter a 9., Šević a 26., Laták Ádám a 70. percben.

Tornyos: Deák, Nagy No., Szőke (Homolya G.), Tóth Horgosi, Nagy Ni., Kokrehel, Hajagos (Karácsonyi), Kaszás, Rusák, Homolya M., Tóth.

AFK: Janković (Varsi), Pozsár, Stojanov (Horváth), Lalić, Laták A., Šević, Laták Á., Pekó (Anitics), Szegedinski, Kiss, Péter.

A 4. forduló rangadóját a vendégek kezdték jobban, az adaiak ugyanis a 26. percben már két góllal is vezettek, ám a mérkőzés folyamán sok helyzetet elpuskázó hazaiaknak még az első félidőben sikerült egyenlíteniük. A szünetben Kiss Norbert, a vendégek játékosa szövegelésért sárga lapot kapott, majd az 56. percben ugyancsak ő szabálytalanság miatt megkapta második sárga lapját is, így az adaiak tíz főre fogyatkoztak. A fiatal tornyosi csapat gyorsan ki is használta az emberelőnyös helyzetet, és Rusák Áron második góljával megfordította az állást, a hazaiak azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek, az elmúlt fordulóban mesterhármasig jutó Laták Ádám ugyanis a 70. percben bevette a sokat bizonytalankodó Deák kapuját, kialakítva így a vendégek számára hízelgő 3:3-as végeredményt.

Mohol: Bácska–Tromeđa (Majdány) 5:0 (0:0)

Bácska-pálya, 100 néző, vezette: Jonić (Nagykikinda). Góllövők: Stefanović az 59. és a 69., Ferenc a 75., Radonić a 86. és Morović a 87. percben.

Bácska: Đukić, Abu Ismail (Jeremić), Dongó (Radonić), Vlajković, Krizsán M., Ferenc (Parabućki), Kuburić, Krizsán P., Morović, Vrbaški, Stefanović.

Tromeđa: Krstić, Papp, Farkas, Domonkos K., Horvát, Domonkos L., Bicskei, Győri, Ágoston, Homolya (Gyémánt), Fehér.

Nehezen indult be a gólgyártás a mérkőzésen, de a vendéglátó végül mégis fölényes győzelmet jegyzett. Az első félidő jobbára mezőnyjátékkal telt el, a moholi csapat támadott többet, de a kapu előtt sok volt a pontatlan átadás, lövés, így komolyabb gólhelyzetek sem alakulhattak ki. A szünet után a moholiak többször kijátszották a majdányiak védelmét, előbb az 52. percben Morović fejesét védte Krstić, majd az 59. percben Krizsán lövését is hárította a majdányiak kapusa, a szöglet után azonban Stefanovićhoz került a labda, aki közelről végül csak megszerezte a vezetést. Tíz perccel később Radonić szöglete nyomán ismét Stefanović kaparintotta meg a labdát a kapu előtt, és növelte csapata vezetését. A következő támadásnál Radonić végzett el szabadrúgást, a labda Ferenchez került a 16-osban, aki a bal alsó sarokba bombázott. A 80. percben a kapujából kifutó mozduló Đukić elakasztotta a vendégek kapura törő csatárát, és a játékvezető kiállította. A vendéglátó ennek ellenére a mérkőzés hajrájában két remekbe szabott góllal tovább növelte vezetését, és bebiztosította győzelmét.

Ókeresztúr: Jedinstvo–Graničar 2:3 (1:2)

Jedinstvo-pálya, 100 néző, vezette: I. Maletin (Törökkanizsa). Góllövők: Dabevski a 39. (11-esből), Rankov a 90., illetve Sarapa a 10., Lupšić a 26. és Todorović a 89. percben.

Jedinstvo: Rice, Đerić, Majer (Šećerov), Brzak, Holló (Jovanov), Kalmár, Krišanov, Mikluc (Rankov), Milanov, Dabevski.

Graničar: Pantelin, Jovanov, Uverić, Dražić, Sarapa, Ignjatov, Bajić, Lupšić (Begesi), Božin (Todorović), Popović, Božanin.

A gyálaiak egy érdekes mérkőzésen győzték le a szomszédokat. A házigazda pechsorozata már az első játékrészben elkezdődött, amikor Mikluc lesérült, s miután mindjárt fordulás után újabb két cserét hajtottak végre a hazaiak, Šećerov és Kalmár sérülésére már nem volt megoldásuk, és több mint fél órát emberhátrányban voltak. Ennek ellenére jól tartották magukat, még a 3:1-es gyálai előnynél sem adták fel, hanem Rankov a 90. percben szépített, és ugyanez a játékos a ráadásban egyenlíthetett is volna, de lövése a kapu mellett suhant el.

A 4. forduló: Bácska–Tromeđa 5:0, Slavija–Csóka 1:2, Tisza–Jadran 4:1, Potisje–Horgos 0:0, Jedinstvo (Ó)–Graničar 2:3, Tornyos–AFK 3:3, Hajduk–Šampion 2:1. A Jedinstvo (M) szabad volt.

1. Bácska

4

3

0

1

9

2. Csóka

4

3

0

1

9

3. Tisza

4

3

0

1

9

4. Potisje

4

2

2

0

8

5. AFK

4

2

1

1

7

6. Graničar

4

2

1

1

7

7. Jedinstvo (Ó)

4

2

0

2

6

8. Jadran

4

2

0

2

6

9. Tornyos

3

1

2

0

5

10. Hajduk

3

1

1

1

4

11. Horgos

4

1

1

2

4

12. Slavija

4

1

0

3

3

13. Tromeđa

3

1

0

2

3

14. Šampion

4

0

0

4

0

15. Jedinstvo (M)

3

0

0

3

0

A következő fordulóban (szeptember 16.): AFK–Hajduk, Graničar–Tornyos, Horgos–Jedinstvo (Ó), Jadran–Potisje, Csóka–Tisza, Tromeđa–Slavija, Jedintsvo (M)–Bácska. A Šampion szabad lesz.

SZABADKAI VÁROSI LIGA

Zentaörs: Hajduk–Csantavér 0:2 (0:0)

Hajduk-pálya, 180 néző, vezette: Csapó (Szabadka). Góllövők: Szedlár az 54. és Petrić a 86. percben. Hajduk: Toldi, Radišić, Ugren (Dakić), Kovačević, Maljković, Horváth, B. Katić, Poljaković (Čukvas), Bojanović (Prole), Z. Katić, Jakšić.

Csantavér: Baranyás, Szedlár, Bózsity, Sáfrány, Vujović, Kelemen, Engi, Papdi (Szabó), Kecsenovity (Laličić), Petrić, Bakurek.

A két szomszédos falu összecsapását – mint mindig – nagy érdeklődéssel várták a szép számban kilátogató nézők. A nagy csatát, helyenként durvaságokat, vitatkozást hozó mérkőzés első félidejében a hazaiaknak voltak nagyobb helyzeteik, így a 23. percben egy bal oldali beadásnál Bojan Katić fejese ment kicsivel kapu fölé, majd Jakšić közeli lövése mellé. A folytatásban gyorsan vezetést szereztek a csantavériek, Szedlár távoli lövése védhetetlenül szállt a hazai kapuba. A góljuk után több helyzetet is kihagytak a csantavériek, a legnagyobbat egy hosszú indítás után: Bakurek vezethette kapura a labdát, de a kapuson és a kapun is átemelte a játékszert. A mérkőzés 83. percében egy vendégjátékos kezezett, amiért büntető járt volna a hazaiaknak, de a játékvezetők elnézték, így a zentaörsiek jogosan mérgelődtek, és vitatkoztak a sípmesterrel. Ezt kihasználva a csantavériek ravaszul Petrićet indították, aki kétszer is elfektette a hazai védőket, majd Toldi kapus mellett belőve a labdát, hosszú idő után bebiztosította csapata zentaörsi győzelmét.

A 2. forduló: Hajduk–Csantavér 0:2, Višnjevac–Elektrovojvodina 3:2, Lokomotiva–Palics 5:0, Mala Bosna–Solid 3:1, Bikovo–Žednik 3:2.

1. Višnjevac

2

2

0

0

6

2. Csantavér

2

2

0

0

6

3. Bikovo

2

2

0

0

6

4. Mala Bosna

2

1

1

0

4

5. Lokomotiva

2

1

0

1

3

6. Solid

2

1

0

1

3

7. Žednik

2

0

1

1

1

8. Elektrovojvodina

2

0

0

2

0

9. Hajduk

2

0

0

2

0

10. Palics

2

0

0

2

0

A következő fordulóban (szeptember 15., 16.): Žednik–Hajduk, Solid–Bikovo, Palics–Mala Bosna, Elektrovojvodina–Lokomotiva, Csantavér–Višnjevac.

NAGYKINDA–BÉGASZENTGYÖRGY KÖZSÉGI LIGA

A 2. forduló: Törekvés–Vojvodina 2:7, Jedinstvo–Napredak (Cs) 2:0, Omladinac–Roham 4:3, Bega–Napredak (T) 0:0, Proleter–Október 1. 2:0.

1. Vojvodina

2

2

0

0

6

2. Proleter

2

2

0

0

6

3. Jedinstvo

2

2

0

0

6

4. Napredak (T)

2

1

1

0

4

5. Október 1.

2

1

0

1

3

6. Omladinac

2

1

0

1

3

7. Bega

2

0

1

1

1

8. Roham

2

0

0

2

0

9. Napredak (Cs)

2

0

0

2

0

10. Törekvés

2

0

0

2

0

A következő fordulóban (szeptember 15.): Október 1.–Törekvés, Napredak (T)–Proleter, Roham–Bega, Napredak (Cs)–Omladinac, Vojvodina–Jedinstvo.

NŐI I. LIGA

Magyarkanizsa: Magyarkanizsa–Lavice 3:0 (1:0)

Magyarkanizsai pálya, 100 néző, vezette: Mickoska (Obrenovac). Góllövők: Vass a 8., Balázs a 66., Knežević a 88. percben.

Magyarkanizsa: Ubović, Sóti, Lazić (Kovács), Körmöci, Belovan, Jonović, Govorčin (Ivošević), Vass, Penić (Janković), Balázs, Knežević.

Lavice: Anđelković, Jovanović A., Jovanović M., Krstić (Stojković K.), Milenković, Đorđević, Stojković A. (Ilić), Stošić, Marjanović, Aleksić, Kostić.

Magabiztos győzelemmel kezdte az új idényt a magyarkanizsai csapat, Vajda Fángyó tanítványai ugyanis végig irányították a leskovaciak elleni mérkőzést, és a 90 perc alatt gyakorlatilag csak az volt a kérdés, hogy a hazai együttes milyen arányban nyer majd. A vezetést a délvidéki gárda a 8. percben szerezte meg, a végig rengeteget futó Jonović Marija jobb oldali begurítása után Vass Noémi lőtt öt méterről a kapu közepébe. Néhány kisebb hazai lehetőséget követően a 30. percben Belovan Željka duplázhatta volna meg az észak-bácskaiak előnyét, jól helyezett fejesét azonban Anđelković védeni tudta. A második félidőben ugyanaz történt, mint az első 45 percben, a magyarkanizsaiak nyomasztó fölényben voltak, és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzik meg a második találatot. A 66. percben Knežević Milana remekül ment el a bal oldalon, lapos beadását pedig a középen jó ütemben érkező Balázs Bettina értékesítette. A mérkőzés végéig több hazai lehetőséget is láthattak a nézők, Belovan fejese a felső lécen landolt, Kovács Izabella remek távoli lövését pedig a kapus védte, majd két perccel a rendes játékidő letelte előtt megszületett a harmadik hazai találat is: a játékvezető kezezésért büntetőt ítélt a délvidékiek javára, Knežević pedig higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt, beállítva így a 3:0-s végeredményt. A hétvégén egyébként a Tisza-partiak utánpótláscsapata is nyerni tudott, az U15-ös gárda hazai pályán 5:2-re verte az Inđija együttesét. A kék-fehérek góljait Visnyovszki Vivien, Suvajac Dunja, Pajić Jelena (2) és Šoklovački Krisztina szerezte.

Az 1. forduló: Zemun–Mačva 4:4, Radnički–Karađorđe 6:0, Magyarkanizsa–Lavice 3:0, Polet–Kolubara 4.0, Rad–Kolibri 2:1.

A következő forduló (szeptember 15–16.): Radnički–Magyarkanizsa, Kolubara–Rad, Karađorđe–Kolibri, Mačva–Polet, Lavice–Zemun.