2024. április 19., péntek

Fogadj örökbe – ne vásárolj!

A címben szereplő jelmondattal buzdít a Čistoća kommunális közvállalat az általa befogott ebek örökbe fogadására. Jó gazdit keresnek a kutyáknak – ezúttal a gyerekek közt.
Az ebmenhely ugyanis megtelt, újabb kóbor kutyákat nem tud befogadni, pedig kellene a szabad hely, hiszen a városban és a falvakban sok a kószáló jószág.
A közvállalat ennek érdekében kezdeményezte az örökbe adási akciót, amelynek eredményéről ígérete szerint folyamatosan beszámol a közösségi oldalakon. A menhely fölhívást tett közzé az általános és középiskolások számára, hogy akár csoportosan, akár egyénileg látogassák meg a menhelyet, azzal a leplezetlen szándékkal, hogy majd választanak maguknak házi kedvencet, hazaviszik a kutyát, és jó gazdaként tartják.
A menhelyen lévő összes kutya chipet, minden fertőző betegség ellen védőoltást kapott, és ivartalanították őket.
A telep felkereséséhez Josip Joca Kolomparnál kell jelentkezni a 063/302-378-as mobiltelefonszámon.
A gyerekek leendő gazdiként való megszólítása bizonyára eredményre vezet, néhány kutya új otthonra találhat majd. A szakemberek viszont váltig intik a szülőket, hogy lehetőleg ne ajándékozzanak állatot a gyerekeknek, mert azok gyorsan ráunnak a velük való törődésre, és a napokig, hetekig ajnározott kutyák, macskák, nyulak hamarosan az utcán kötnek ki. Így egyedül abban bízhatunk, hogy a magának kutyát választó gyermek felelősségteljes szülő jóváhagyásával viszi majd haza az ebet.