2024. április 25., csütörtök

Vuk-díjas tanulók ünnepi fogadása

Ünnepséggel, oklevéllel és állófogadással jutalmazta a zentai önkormányzat a község iskoláinak legjobb tanulóit a város napja alkalmából. Az eseményre szombat reggel került sor a Városháza dísztermében. A nyolc, illetve négy éven át kimagasló eredményt nyújtó diákokat a Zentai Gimnázium kórusa köszöntötte, majd Czegledi Rudolf polgármester mondott beszédet, aki a színkitűnő tanulók, valamint tanáraik és szüleik érdemeinek elismerését a siker ünnepének nevezte.

– Egy oktatási intézmény akkor működik jól, ha értéket közvetít, hasznos tudást ad, és megtanít az elsajátított ismeretek alkalmazására. Abban reménykedünk, hogy amennyiben az oktatás, a továbbképzés, az egész életen át tartó tanulás megfelelő támogatást kap, a fiatalok szellemi tőkéjüket elsősorban nem külföldön, hanem idehaza kamatoztatják. Éppen ezért Zenta község önkormányzata mindent megtesz azért, hogy saját forrásból és pályázati eszközök segítségével fejlessze, korszerűsítse, a 21. század követelményeihez méltóvá tegye az oktatási intézményeket – hangsúlyozta Zenta polgármestere, aki hozzátette, hogy bár az oktatási rendszer és a pedagógiai módszer változhat, a tanítási folyamatnak mindig is nélkülözhetetlen része lesz a nyitott és érdeklődő diákság, a tudás pedig hatalom, hiszen mai tudásalapú társadalmunkban a boldogulás kulcsa a megszerzett képzettségekben van.

A diákok köszöntését követően Czegledi Rudolf polgármester és Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja átadták az emléklapokat a diákoknak, majd a megjutalmazott tanulókat az önkormányzat állófogadással vendégelte meg.