2024. április 20., szombat

Olasz beruházó építkezne Óbecsén

Két év tárgyalás után megállapodás született az óbecsei önkormányzat és egy olasz cég, a Norman Group között arról, hogy a textilipari vállalat telket vásárol az ipari övezetben, és várhatóan áprilisban meg is kezdi az üzem építését. Az alsóneműket és egyéb ruházati cikkeket gyártó cégben 270 személyt foglalkoztatnak majd, és nagy részük nő lesz. Erről Dragan Tošić polgármester számolt be a községi képviselő-testület hétfői ülésén, amelyen az egyik napirendi pont a szóban forgó, községi tulajdonú építési telek értékesítésére vonatkozó határozat volt.
A Becsei Mozaik lap értesülései szerint korábban arról is szó volt, hogy az olasz beruházónak ingyen engedik át a telket, mivel eleget tesz annak a törvényi feltételnek, mely szerint a leendő foglalkoztatottak száma meg kell haladja a község munkavállalói számának (8200) az egy százalékát, de a Norman Group végül azért döntött a gyorsabban lebonyolítható vásárlás mellett, mert az ingyenes átruházás hosszadalmas folyamata miatt nem tudna eleget tenni szerződéses kötelezettségeinek.
A képviselők a nyári szünet utáni első ülésükön többek között elfogadták az első félévre vonatkozó költségvetési jelentést, a sportközpont és a Vodokanal Közvállalat tavalyi ügyviteli jelentéseit, és azt is eldöntötték, hogy a Vodokanal több mint tízmillió dináros 2017-es vesztesége fedezetlen marad.