2024. április 20., szombat
VADÁSZNAP MAGYARKANIZSÁN

Őzek és vaddisznók a bográcsban

Szombaton tartották meg a magyarkanizsai Tisza-parton az első Nemzetközi Vadásznapot, mely igen jó és látogatott kezdeményezésnek bizonyult. Kirakodóvásárosok és főzőcsapatok töltötték meg a Tisza-partot, a színpadon pedig zenei produkciókat láthattak az érdeklődők.

A programban agyaggalamb-lövész verseny, vadhúsok főzőversenye, vadászkürtösök és vadászsólymok bemutatója, íjászati és vadászkutya-bemutató is volt. A fő szervező, a kanizsai Kapitányréti Vadászegyesület nevében Kovács Szilvesztertől megtudtuk, hogy az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy megszervezzék ezt az eseményt.

– Láttatni szerettük volna, hogy nálunk is erős a vadásztársadalom és van hagyománya is. Mindezt megfűszereztük gasztronómiai és szórakoztató programmal mindannyiunk örömére. A vadászatot is népszerűsítjük ezzel. A főzőversenybe 46 csapat nevezett be, remélem, jövőre még többen leszünk – mondta Kovács Szilveszter.

Az első helyen a martonosi Gastro Tisza végzett, a másodikak a kanizsaiak lettek, akik MF Diaticu névvel versenyeztek, harmadik helyen a csantavéri vadászok diadalmaskodtak, a vándorserleget pedig a magyarkanizsai Lőrincz Rudolf érdemelte ki főztjével. Szecsei Szilveszter és Ősz Szabó Imre zsűrizte végig az ételeket, akik elégedettek voltak a szakácsok főzőtudományával. A has mellett a szemnek is kedveztek, hiszen a dekorációkra is hangsúlyt fektettek, sőt ezt is díjazták. A helybeli középiskola diákjai készítették a legszebb dekorációt.

A színpadon Szerda Árpád zenész szórakoztatta a közönséget, este pedig a magyarországi Groovehouse együttes fellépésével zárult az első vadásznap Magyarkanizsán.