2024. március 28., csütörtök
US OPEN

Naomi Oszaka a női bajnok, Serena Williams botrányt keltett

Serena Williams még ültében is ordított Carlos Ramos vezetőbíróra (Fotó: Beta/AP)

Serena Williams még ültében is ordított Carlos Ramos vezetőbíróra (Fotó: Beta/AP)

Az US Open női egyes serlegét óriási meglepetésre a japán Naomi Oszaka nyerte meg, amivel a 20 éves lány hazája első Grand Slam-bajnoka lett. Oszaka a szombati döntőben két játszmában megérdemelten győzte le a minden idők legjobb teniszezőnőjének tartott Serena Williamst. Oszakának ez mindössze a második tornagyőzelme, az elsőt a tavasszal Indian Wellsben aratta. A japán lány a New York-i győzelemmel feltör a ranglista 7. helyére. A döntő hangulatát és Oszaka ünnepét Serena és edzője, Patrick Mouratoglou rontották el. Utóbbi a második játszma első játéka során szabálytalanul tanácsot adott a teniszezőnőnek, amiért az intést kapott. Serena 3:2-es vezetésnél összetörte az ütőjét, amiért a második intéssel automatikusan pontot veszített. Végül a 8. játékban az amerikai veterán tolvajnak nevezte Carlos Ramos bírót, és csúnyán vitatkozott vele, amiért a játékot is elveszítette. A meccs befejeztével az edző cáfolta Serenát, mert bevallotta, hogy valóban a szabályokkal ellentétes módon tanácsot adott.

Női párosban magyar döntőst láthattunk, Babos Tímea ugyanis a francia Kristina Mladenovićtyal az oldalán az este a Barty, Vandeweghe ausztrál–amerikai kettőssel csatázott a serlegért.

Naomi Oszaka elnézést kért a közönségtől azért, mert győzött, de joggal csókolhatja a serleget (Fotó: Beta/AP)

Naomi Oszaka elnézést kért a közönségtől azért, mert győzött, de joggal csókolhatja a serleget (Fotó: Beta/AP)

NEW YORK. – A US Open elődöntőjében, férfiak: Đoković–Nisikori 6:3, 6:4, 6:2, Del Potro–Nadal 7:6, 6:2 – feladás. Nők, döntő: Oszaka–S. Williams 6:2, 6:4. Férfi páros, döntő: M. Bryan/Sock–Kubot/Melo 6:3, 6:1. Vegyes páros, döntő: Mattek/J. Murray–Rosolska/Mektić 2:6, 6:3, 11:9.

HIROSIMA. – A női torna selejtezőjének 1. fordulójában: Žaja–Radanović 6:4, 6:3.

QUÉBEC. – A női torna selejtezőjének 1. fordulójában: Dabrowski–Jakšić 0:6, 6:4, 6:4.

SEVILLA. – A challenger elődöntőjében: Coppejans–Krstin 4:6, 6:2, 6:3.

CSANGCSIAGANG. – A challenger elődöntőjében: Ucsijama–Kecmanović 6:3, 4:6, 7:5.

SZÉKESFEHÉRVÁR. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Lukács–Drahota 6:3, 6:3, elődöntő: Lukács–Kan 6:4, 6:3, döntő: Gaspar–Lukács 7:5, 6:3.