2024. április 23., kedd

Fénygömbök az éjszakában

Elkezdődött a 15. Nemzetközi Hőlégballon-találkozó Zentán

Csütörtökön este a zentai városnapi rendezvénysorozat keretében igazán látványos hőlégballon-fáklyázással (night glowing show-val) vette kezdetét a térségben élő hőlégballonpilóták hagyományos találkozója, amelyet immár tizenötödik alkalommal szerveztek meg. A zentai vásártéren hatalmas tömeg volt kíváncsi a különféle színekben világító hőlégballonokra.

Fotó: Gergely József

Fotó: Gergely József

Kosiczky András, a találkozó fő szervezője elmondta, hogy a világító ballonok kupoláját egy olyan, rendkívül erős és hőálló, ám igen vékony anyagból készítették, amelyet ha a tűzcsóvával megvilágítanak, akkor rendkívül szépet mutat, még különlegesebbé téve a hőlégballonok egyébként is fenséges látványát. Az idei nemzetközi hőlégballon-találkozón és -versenyen összesen tizenkét pilóta vesz részt hőlégballonjával, néhányan ugyanis nem tudtak eljönni a rendezvényre – nyilatkozta Kosiczky András, a községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja, a 15. Nemzetközi Hőlégballon-találkozó fő szervezője.

A zentaiak körében igen nagy népszerűségnek örvendő hőlégballon-találkozó tegnap este folytatódott, amikor is a legkisebbek szüleikkel együtt egy igen különleges kötött ballonos repülésen vehettek részt.