2024. április 20., szombat

Felújítanak több podbarai utcát

Az önkormányzat az elkövetkező időszakban több podbarai utca felújítását tervezi, újraaszfaltozzák őket, némelyeket pedig ki is szélesítenek.

A Podbara városrész keskeny utcáiban, így a Zlatna greda utcában is, hamarosan rekonstrukciós munkálatok kezdődnek, egyes helyeken kiszélesítik az úttestet, máshol parkolókat alakítanak ki (Dávid Csilla felvétele)

A Podbara városrész keskeny utcáiban, így a Zlatna greda utcában is, hamarosan rekonstrukciós munkálatok kezdődnek, egyes helyeken kiszélesítik az úttestet, máshol parkolókat alakítanak ki (Dávid Csilla felvétele)

A műszaki dokumentáció kidolgozása érdekében kiírt pályázatban az olvasható, hogy tervben van a Sava Vuković, a Lađarska, a Zlatna greda, a Skerlić, a Szent Száva, a Sterija, a Baranyai, a Daničić, a Milovan Vidaković és a Matica srpska utca rekonstrukciója.

A Sava Vuković utcában három méter szélesre szélesítik ki az úttestet, mindkét oldalon járdákat alakítanak ki, kivéve azokon a helyeken, ahol erre nincs lehetőség. Ahol van hely, parkolókat is létrehoznak.

A projektumtervezetből nem maradt ki Újvidék legszűkebb utcája, a Lađarska, vagy a Hajós utca sem, amely 85 méter hosszú és mindössze két és fél méter széles – olvasható a 021.rs hírportálon. Ezt az utcát nem lehet kiszélesíteni, csupán az úttestet újítják fel. Nem szélesítik ki a Zlatna greda és a Skerlić utcát sem, mert nem adottak a feltételek ezekhez a munkálatokhoz.

A Szent Száva utcában marad az úttest mostani szélessége, amely 5,5 méter, és a járdák is maradnak a mostani méretükben. Az újdonság az lesz, hogy parkolókat alakítanak ki az utca teljes hosszában, természetesen ott, ahol ez kivitelezhető.

A Sterija, a Baranyai és a Milovan Vidaković utcában nem szélesítik ki az úttestet, a Daničić utcában pedig, amelyet eddig még soha sem újítottak fel, 120 méteres távon parkolókat alakítanak ki, természetesen itt is csak azokon a helyeken, ahol a helyszűke miatt ez lehetséges.

A Matica srpska utca nagyjából az eddigi kinézetét tartja meg, azzal, hogy a projektumtervezet alapján a lehetőség függvényében itt is több parkolóhelyet jelölnek meg.

Nyitókép: A Podbara városrész keskeny utcáiban, így a Zlatna greda utcában is, hamarosan rekonstrukciós munkálatok kezdődnek, egyes helyeken kiszélesítik az úttestet, máshol parkolókat alakítanak ki (