2024. április 25., csütörtök

Az olasz kormány visszaállítaná a hétvégi boltbezárást

Be kell hogy zárjanak vasárnapokon és ünnepnapokon az üzletek és bevásárlóközpontok Olaszországban

Be kell hogy zárjanak vasárnapokon és ünnepnapokon az üzletek és bevásárlóközpontok Olaszországban, hogy az alkalmazottak megkaphassák az őket megillető szabadságot - jelentette ki vasárnap a gazdaságfejlesztési, jóléti és munkaügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes, Luigi di Maio.

"Még az év vége előtt egészen biztosan elfogadjuk az üzletek vasárnapi és ünnepi nyitva tartását tiltó törvényt - idézte az olasz ANSA hírügynökség a miniszterelnök-helyettesnek a dél-olaszországi Bariban rendezett Fiera del Levante kiállításon és vásáron elhangzott szavait.

Az üzletek nyitva tartását 2011-ben Mario Monti kormánya liberalizálta. Luigi di Maio, a jelenleg koalícióban kormányzó Öt Csillag Mozgalom elnöke szerint viszont az üzletek vasárnapi nyitva tartása "szétveri az olasz családokat". Az Öt Csillag Mozgalom koalíciós partnere az Északi Liga szintén támogatja a vasárnapi boltbezárás visszaállítását.
A vasárnapi boltbezárásról a törvénytervezet már elkészült és a parlament előtt van. A tervezet kivételeket is megfogalmaz kávézókra és éttermekre, valamint turisztikailag frekventált helyeken működő üzletekre.