2024. április 25., csütörtök

Falunap és templombúcsú Muzslyán

Muzslyán hétvégén falunapot és templombúcsút tartanak. Az ünnepséget hagyományosan a Mária napjához közelebb eső hétvégén rendezik meg.
A hétezer lakosú közép-bánáti település a hatvanas évekig önálló falu volt, most Nagybecskerek helyi közössége. Erre az ünnepre sok környékbeli magyarlakta településről érkeztek vendégek, sok elszármazott is ezeken a napokon látogat haza a szülőfalujába.
Pénteken a Lehel Sportközpontban női kézilabdatornával, a Nők Klubjában pedig kiállítás megnyitásával kezdődött meg az idei ünnepségsorozat.
Szombaton csirkepaprikás- és birkapaprikás-főző verseny lesz. Több sportrendezvényt is tartanak, melyek közül érdekesnek ígérkezik az, amelyen a romániai Ótelek veteránjai mérik majd össze ügyességüket a helybéli focistákkal. A szokásos művelődési műsor 17 órakor kezdődik, ezúttal a helyi közösség épülete előtti téren.
Díszülést tart a helyi közösség tanácsa, és ezen átadják a Helyi Közösség Díját. Ünnepi szentmisét mutatnak be a Mária szent neve plébániatemplomban, és nem marad el a kirakodóvásár sem.