2024. április 25., csütörtök
BÁCSFEKETEHEGY

A szüreti napok programja

Ma tartják a szórványból érkező művelődési egyesületek találkozóját

A 47. Bácsfeketehegyi szüreti napok az idei évben három napon át fognak tartani.

A programsorozat a szórványból érkező művelődési egyesületek hagyományos találkozójával kezdődik ma 19 órakor, a színházteremben. Ezen udvarszállási, torontálvásárhelyi, mitrovicai, tordai, törökkanizsai és a házigazda bácsfeketehegyi néptánccsoportok és népdalénekesek fognak fellépni. Az idei találkozó a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és Brezovszki Roland segítségével valósul meg. A találkozó után táncházat tartanak a fellépők számára.

A pénteki programokat követően a szüreti napok szombaton 9 órakor folytatódnak, a hagyományos szüreti felvonulással. Ezen a bácsfeketehegyi fiatal néptáncosok és egy magyarországi zenekar vesz részt. A felvonulásnak több szokásos megállója lesz, és mindegyiken egy rövid fellépéssel örvendeztetik meg a jelenlévőket. A felvonulás megáll a piactérnél, a Lódi Borpincészetben, a kerekes kútnál, a Koncz családnál és a Kultúrotthonnál. A felvonulással párhuzamosan kezdődik a birkapaprikás-főző verseny a színházterem melletti kis parkban. Erre több, mint húsz csapat nevezett be, és a helyszínen majd lehet vásárolni a promóciós célra készülő birkapaprikásból. Szintén 9 órakor kezdődik a nyári színpad mögötti részen a VII. Kun Hagyományőrző Találkozó. Az idei évben kun játék és íjász-bemutató lesz, valamint íjászverseny 15 évnél fiatalabb gyerekek számára. Ezt az eseményt a Bácsér Szabad Íjász Egyesület szervezi. A 17. Bácsfeketehegyi Szőlész- és Borásztalálkozó 11 órakor kezdődik a Kultúrotthonban. Ezen az idei év termését értékelik a gazdák, és szó lesz az aktuális támogatásokról is.

A szüreti napok rendezvénysorozat vasárnap istentisztelettel fog véget érni, ami 9 óra 30 perckor kezdődik a református templomban.