2024. április 25., csütörtök

Pénteken kezdik az itthon rekedt utasok kártérítését

A SAB Travel és a JAZZ Travel károsultjai, akik nem adták át a kárigénylését, még megtehetik

A DDOR Novi Sad biztosítótársasághoz augusztus 24-éig összesen 2216 kártérítési igény érkezett, 1986 azok részéről, akik a SAB Travel turisztikai ügynökségen keresztül szerettek volna nyaralásra menni az idén, illetve 230 azoktól, akik a čačaki JAZZ Travellel terveztek utazni, ám erre nem került sor. A DDOR Novi Sad biztosítótársaság által eljuttatott közlemény szerint a kártérítés kifizetését a jövő héten, szeptember 14-én, pénteken kezdik meg.

A közleményben kiemelik, a biztosítótársaság bevetette minden kapacitását, hogy a nagy számú kártérítési igényeknek minél rövidebb időn belül eleget tudjanak tenni. Az átadott dokumentumok jelentős részét a biztosító munkatársai már átnézték, már csak néhány dokumentum ellenőrzése maradt hátra, illetve az átadott dokumentáció kibővítése.

Rámutattak arra is, hogy az idegenforgalmi felügyelőség és a beérkezett kártérítési igények jegyzékének összehasonlításából kiderült, hogy valamivel több mint 250 esetben bár nem valósult meg a nyaralás, de kárigénylést sem nyújtott be senki, így arra szólította fel a biztosítótársaság a károsult polgárokat, hogy utólag minél hamarabb tegyék meg ezt, hogy a nyilvántartást összegezni tudják. Hangsúlyozták, az utólag beérkező kártérítési igények nem fogják sem lelassítani, sem leállítani a kártérítés menetét.

Az idén nyáron több utasnak meghiúsult a nyaralása, hiába törlesztette a nyaralás költségét. Így jártak a SAB Travel idegenforgalmi ügynökség ügyfelei, mert az utazási iroda, amely éveken keresztül zökkenőmentesen dolgozott, a nyaralások megvalósítása előtt csődöt mondott. Szerencsére a turisztikai ügynökség le volt biztosítva, így az utasok is visszakaphatják a pénzüket.

Ugyanez a helyzet a čačaki Jazz Travel iroda esetében is, itt még a rendőrség is bekapcsolódott az ügy feltárásába. Az ő esetükben jóval kevesebb károsultat jegyeztek.