2024. április 20., szombat
SZABADKA

Csütörtökön kezdődik a Vilotić-emléktorna

Csütörtöktől hétfőig tartják meg immár 25. alkalommal Szabadkán és környékén a Stevan Vilotić Ćele-emléktornát, melyen négy ország U19-es labdarúgó-válogatottja vesz részt. A tegnap megtartott sajtótájékoztatón Dejan Vuković, a szabadkai sportszövetség főtitkára a torna eddigi történetéről szólt néhány szót. Kiemelte, hogy az elmúlt huszonnégy tornán összesen 19 európai válogatott szerepelt, két alkalommal pedig az Egyesült Államok válogatottja is megtisztelte jelenlétével a viadalt. A házigazdák mellett a legtöbbször, 21 alkalommal Magyarország vett részt a tornán, őket Izrael követi 18 részvétellel. A négy válogatott több mint húsz alkalommal edz a Bácska 1901, a bajmoki Radnički és a hajdújárási Vinogradar pályáján, amiért az említett klubokat köszönet illeti.
Dušan Gelić, a szerb U19-es válogatott csapatmenedzsere örömét fejezte ki, hogy a torna immár 25 éve megrendezésre kerül, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség ezzel is emléket állít azoknak – jelen esetben Stevan Vilotićnak –, akik fontos szerepet töltöttek be a honi labdarúgás történetében.
Az emléktorna programja, csütörtök: Szerbia–Magyarország (Szabadka, Bácska-pálya, 17), Izrael–Montenegró (Kúla, 17). Szombat: Szerbia–Montenegró (Kúla, 17), Izrael–Magyarország (Zenta, 17). Hétfő: Magyarország–Montenegró (Zenta, 15), Szerbia–Izrael (Bácska- pálya, 16.30).

A Milenium a bajnok

Az SK Milenium tornagyőzelmével ért véget a nyári kispályás labdarúgó-torna, amelyet a sportszövetség, Szabadka városának sporttal és ifjúsággal megbízott részlege és a Stadion Kommunális Közvállalat közösen szervezett. A döntőben a Milenium együttese a büntetők biztosabb értékesítésével győzte le a Gebi csapatát. A győzelem egyébként a Gebi kezében volt, két perccel a lefújás előtt azonban büntetőt hibáztak, így a találkozó döntetlennel ért véget. A büntetősorozat hőse Tonković kapus volt, aki két büntetőt hárított, ezzel hozzásegítve csapatát a tornagyőzelemhez.
A torna legjobb játékosának és egyben gólkirályának
Zdravko Maravić bizonyult a Gebi csapatából, a legjobb kapusnak pedig Dejan Tonkovićot választották a Milenium együtteséből. Az érmeket és a vándorserleget Dejan Vuković, a szabadkai sportszövetség megbízott főtitkára adta át a győztes csapat tagjainak.
Eredmények, 1. forduló: Prozivka–Fibac 1:0, Prologis–Europartner 1:3, SK Milenium–ED Szabadka 2:1, Gebi–Gaučosi 6:0. 2. forduló: SK Milenium–Prozivka 0:3, ED Szabadka–Fibac 4:0, Europartner–Alloro 11:6, Bodyline–Gaučosi 6:0. 3. forduló: SK Milenium–Fibac 5:0, Prologis–Alloro 6:2, Prozivka–ED Szabadka 1:5, Gebi–Bodyline 3:4. Negyeddöntők: Bodyline–Alloro 4:0, Prologis–ED Szabadka 2:2, büntetőkkel 8:7, Europartner–SK Milenium 1:4, Gebi–Prozivka 5:3. Elődöntők: Gebi–Bodyline 4:2, SK Milenium–Prologis 3:0. Bronzmérkőzés: Prologis–Bodyline 7:2. Döntő: SK Milenium–Gebi 1:1, büntetőkkel 3:2.

Három újonc az átigazolási időszak utolsó napján

A hét forduló után a Szuperliga 14. helyén álló Spartacus Labdarúgóklub az átigazolási időszak utolsó napján újabb három játékossal bővítette keretét. A szabadkai szuperligáshoz Nemanja Obradović, Stefan Denković és Vladimir Simunović érkezett a napokban. A 29 éves Obradović a finnországi Honkából érkezett Szabadkára. Támadóként számítanak rá a Spartacusban, egy évre szóló szerződést írt alá. A középhátvéd Simunović (25) a niši Radničkiban szerepelt legutóbb, két évre kötelezte el magát a Kék Galambokhoz, míg Denković (27) a nikšići Sutjeskából érkezett, és a balszélső két és fél éves szerződést írt alá a szabadkai csapattal. Korábban a Crvena zvezda és a Vojvodina mezét is viselte, de megfordult néhány külföldi klubban is.