2024. április 20., szombat

Interaktív mesefeldolgozás gyerekeknek

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a hétvégén a zentai Kölyökkuckó

A kiskakas gyémánt félkrajcárja című interaktív mesefeldolgozással nyitotta meg kapuit a hétvégén Zentán a Hófehérke Óvoda, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és Zenta község önkormányzata által közösen megálmodott Kölyökkuckó, amely a jövőben is számos izgalmas programmal várja majd a legkisebbeket.

A gyermekek élvezettel figyelték A kiskakas gyémánt félkrajcárja című interaktív mesefeldolgozást (Máriás Endre felvétele)

A gyermekek élvezettel figyelték A kiskakas gyémánt félkrajcárja című interaktív mesefeldolgozást (Máriás Endre felvétele)

A megnyitóünnepség kezdetén Kopasz Ildikó, a Hófehérke Óvoda igazgatónője üdvözölte az egybegyűlteket, akik között mások mellett jelen volt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja is, majd Perpauer Attila mondott köszöntőt, amelyben Csukás Istvánt idézve hangsúlyozta, a mese örök, mégpedig azért, mert a közönsége is örök.

– Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz. A gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, meg akarja hódítani, és ebben segít neki egyebek mellett a mese is. Fel kell fedezni a világot, meg kell ismerni és újat kell alkotni. Ebben segít a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és Zenta község önkormányzata, valamint azok, akik megálmodták, létrehozták és a folytonosságát is biztosítani fogják, a Hófehérke Óvoda pedagógusai és az intézmény vezetője, Kopasz Ildikó, akinek tapasztalt munkatársaival együtt különösen nagy szerepe van ebben a folyamatban – fogalmazott Perpauer Attila, aki Zenta község önkormányzata nevében azt kívánta a jelen lévő gyermekeknek, hogy vegyék birtokukba az újonnan kialakított teret, és fedezzék fel minden zegzugát a zentai Kölyökkuckónak.

A megnyitóünnepség folytatásában az egybegyűltek A kiskakas gyémánt félkrajcárja című interaktív mesefeldolgozást tekinthették meg, amely számtalan maradandó pillanatot kínált, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.