2024. április 25., csütörtök

Gyermekeink biztonságos közlekedéséért

Közlekedésbiztonsági csomagokat kaptak a zentai elsősök

Kedden reggel a Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos kihelyezett tagozatának negyvenkét elsőse vehette át a községi önkormányzat által biztosított közlekedésbiztonsági csomagokat, amelyeket Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere adott át a gyerekeknek. Az eseményen jelen volt Urbán Zsuzsanna igazgató és Tandari Ferenc igazgatóhelyettes is.

Czegledi Rudolf polgármester közlekedésbiztonsági csomagokat ad át az elsősöknek (Gruik Zsuzsa felvétele)

Czegledi Rudolf polgármester közlekedésbiztonsági csomagokat ad át az elsősöknek (Gruik Zsuzsa felvétele)

A polgármester arra kérte a gyerekeket, hogy minél gyakrabban használják a csomag tartalmát, és láthatóan, biztonságosan közlekedjenek az iskola és az otthonuk között. Urbán Zsuzsanna szintén az eszközök fontosságáról beszélt az elsősöknek:

– Amikor sötét van, nem látnak minket jól mások, ezért lesz olyan ajándék, amit föl tudtok húzni, hogy jól látszódjatok. Olyan eszközöket kaptok, amelyek azt segítik, hogy nehogy véletlenül bajotok essen a közlekedésben – emelte ki a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője.

Czegledi Rudolf elmondta, hogy mivel az iskolába induló gyerekek aktívan és önállóan vesznek részt a közlekedésben, az önkormányzat szükségét érzi annak, hogy hozzájáruljon a biztonság szavatolásához.

– A közlekedésbiztonsági csomagokon kívül más módon is igyekszünk minél nagyobb biztonságot teremteni az iskolák és az óvodák környékén. Fekvőrendőröket, jelzőtáblákat, sebességmérőket szereltünk föl, legújabban pedig az Emlékiskolánál egy korlátot tettünk az Árpád utca felőli részre, ezzel is elősegítve a gyerekek biztonságát, nehogy véletlenül kiszaladjanak az úttestre – magyarázta Czegledi Rudolf, hozzátéve, Zenta község önkormányzata hosszú évek óta hozzájárul a gyerekek biztonságához a közlekedésbiztonsági eszközöket tartalmazó készlettel.

A község többi iskolájának elsősei számára szintén ezen a héten adják át az egyebek között láthatósági mellényt és láthatósági karszalagot is tartalmazó csomagot.