2024. április 25., csütörtök

Lett tornagyőzelem Szabadkán

Az első kiemelt lett Mārtiņš Podžus győzelmével ért véget Szabadkán a 15 ezer dollár összdíjazású futures tenisztorna. A lett teniszező a döntőben több mint kétórai játékot követően 6:2, 7:6 arányban felülmúlta a 7. helyen rangsorolt szerb Marko Miladinovićot.

A díjakat és elismeréseket Irsai László, a Spartacus Teniszklub alelnöke és Milan Vučković, a klub elnöke adta át a versenyzőknek.

A torna igazolta az elvárásokat, hiszen egy izgalmas versenyt láthattunk, melyen több fiatal tehetség bontogatta szárnyait. Biztos vagyok benne, hogy sokukról még hallunk a jövőben. Emlékeztetőül elmondom, hogy a tornát tavaly az osztrák Denis Novak nyerte meg, aki idén a wimbledoni tenisztorna 3. fordulójáig jutott, a US Openen pedig a második körben esett ki. 2012-ben Györe László döntőt játszott nálunk, Filip Krajinović pedig ugyanezen a tornán a negyeddöntőig jutott – mondták a klubvezetők.

A párosok küzdelmét a szabadkai származású, de horvát zászló alatt indult Ivan és Matej Sabanov nyerték meg, miután a döntőben 6:2, 6:1 arányban legyőzték a cseh Kopřiva, Pospíšil kettőst.