2024. április 25., csütörtök

Hagyományőrző napok

Vasárnap kezdődött és szombatig tart a Hagyományőrző napok városunkban, amelyet a Szerb Egyesületek Észak-bácskai Szövetsége szervez. Az esemény hivatalos megnyitójára kedd este 20 órakor kerül sor a városháza dísztermében. Az est vendégei Teofilović atya és Đorđo Sladoje író lesznek.

A Hagyományőrző napok keretein belül számos eseményre kerül sor a városban. Szerdán 8 és 11 óra között a Vöröskereszt Fasizmus áldozatainak tere 3. alatt található épületében önkéntes véradást szerveznek. Csütörtökön 19 órai kezdettel tartják meg a 4. Babakonferenciát a város főterén. A rendezvényen azok a babák vehetnek részt, akik szeptember 6-áig nem töltik be második életévüket. A program szerint három számban tartanak versenyt, mégpedig babakúszóversenyben, pelenkacserében és szörpivóversenyben. A rendezvény vendégei Joca Adamov, Predrag Vuković Peđolino, Branimir Rosić és Suzana Krivokapić, valamint a Mon Mirage tánczenekar lesznek. Jelentkezni és további információt kérni a 063/72-34-769-es mobilszámon lehet. Pénteken 18 órai kezdettel néptáncegyüttesek fellépését lehet megtekinteni a város főterén, 20.30-kor pedig a Divlji Kesten együttes lép fel.

A Hagyományőrző napok záróünnepségére szombaton 17 órakor kerül sor a város főterén, ahol számos néptáncegyüttes lép majd fel, 20 órától pedig Marko és Marinko Rokvić ad koncertet.