2024. április 19., péntek

Az érték, amit csak mi látunk

Átvették jutalmukat a Pannon Rádió írói pályázatának díjazottai

Pénteken este Szabadkán a Magyar Médiaházban megtartották a Pannon Rádió Itthon vagy! című írói pályázatának díjátadó ünnepségét. A rádió szerkesztősége július 15-e és augusztus 15-e között zajlott pályázatára olyan hárommondatos írásokat vártak, amelyekben a hallgatók megfogalmazták, miért jó itthon, miért nem költöznének külföldre, miért fontos számukra, hogy itthon boldoguljanak. Az egybegyűlt díjazottakat és a vendégeket Kozma Zoltán, a Pannon RTV programigazgatója köszöntötte, és örömét fejezte ki, hogy a pályázat sikeresen zárult.

Kozma Zoltán és Soós Georgina átadja a nyereményeket (Patyi Szilárd felvétele)

Kozma Zoltán és Soós Georgina átadja a nyereményeket (Patyi Szilárd felvétele)

– Ez a kampány azért indult, hogy minél több emberben indítsunk el egy olyan fajta gondolkodást, hogy itthon sem olyan rossz, és rávilágítsunk arra, hogy a szülőföldnek van egy olyan értéke, amit csak mi látunk. Az írásokból kiderült, hogy tényleg van ilyen érték – mondta Kozma Zoltán.

Soós Georgina, a Pannon Rádió főszerkesztője elmondta, hogy a rádió most először hirdetett írói pályázatot, így nem tudták, hogy lesz-e egyáltalán olyan ember, aki majd küld szöveget a megadott e-mail-címre, de végül nagyjából háromszáz pályamunka érkezett be.

A pályázat három fődíjasa Fogarassy AnnaDomonkos Mária és IstvánCsikós Dorottya, ők 15 000 dináros pénzjutalatalomban részesültek, Mecserik Anita,Mészáros Keceli ÁgnesKozma BarnánéSchwarz Marc Cornel és Gruik Kornélia, a pályázat különdíjasai pedig 5000 dináros pénzjutalomban, valamint elismerő oklevelet vehettek át Kozma Zoltántól és Soós Georginától.

A beküldött pályamunkák már olvashatók a Pannon RTV honlapján, szombattól pedig hallhatók is lesznek a Pannon Rádió műsorfolyamában.