2024. március 29., péntek

Đoković legyőzte Sousát

Novak Đoković három játszmában, 6:3, 6:4, 6:3-ra legyőzte a portugál Joao Sousát az amerikai nyílt teniszbajnokság negyedik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben Novak a Roger Federert hatalmas meglepetésre legyőző, ausztrál John Millman ellen játszik majd.

A nyolcaddöntő első meccsein nem született meglepetés, bár néhány esélyesnek alaposan meg kellett izzadnia a továbbjutásért. Ez elsősorban a címvédő RafaelNadalra vonatkozik, aki nem remekelt, és játszmát is veszített a grúz Nikoloz Bazilasvili ellen, viszont a döntő pillanatokban rutinosan hozta a magáét. A spanyol negyeddöntős ellenfele az osztrák Dominic Thiem lesz, ami feleleveníti az idei madridi rangadójukat és a Roland Garros döntőjét is. Nadal 7:3-ra vezet, jósolni pedig hálátlan feladat, hisz először csatáznak kemény borításon. Juan Martín del Potro meglehetősen könnyen múlta felül a horvát Borna Ćorićot, és ma az amerikai John Isnerrel játszik, aki öt játszmában – az a meglepetés, hogy egyetlen rövidítés sem volt – múlta felül a kanadai Miloš Raonićot. Del Potro és Isner mérlege 7:4-re áll az argentin javára.

A női nyolcaddöntő meccsei drámamentesek voltak. Meglepetés, hogy a lett Anasztaszija Szevasztova legyőzte az ukrán Alina Szvitolinát, vagyis az első tíz újabb tagja búcsúzott, s várható volt, hogy az észt Kaia Kanepi sorozata megszakad, hisz a túlsúlyos Serena Williams így is jobb teniszező. Serena a negyeddöntőben a cseh Karolína Plíškovával játszik, akitől két éve ugyanitt kikapott, Szevasztova pedig a címvédő Sloane Stephens formáját tehetné próbára.

Az éjjel a nyolcaddöntőben a SarapovaSuárez, KeysCibulková, OszakaSzabalenka és VondroušováCurenko meccseket játszották.