2024. április 26., péntek

Hosszú távú tervek Kanizsán

A magyarkanizsai kézilabda komoly tradíciókkal bír, ám a sikerek mellett átélték a férfi és a női szakág megszüntetését is. Ennek a szégyenfoltnak 2012-ben vetettek véget, amikor újra megalakították a Magyarkanizsa Kézilabdaklubot, amely az első években kizárólag az utánpótlással foglalkozott.

Ivković Ádám, a klub elnöke, valamint Apró Zsolt, Urbán Ottó és még négy edző nekiláttak a munkának, ma pedig három csapatot tudnak felmutatni: két leány- és egy fiúegyüttest, amelyek nemrégen csatlakoztak a fiatalok Vajdasági Ligájához.

Molnár László, Urbán Ottó, Ivković Balázs és Apró Bagi Anikó jelenleg 55 gyermekkel dolgozik, ez a létszám pedig folyamatosan növekszik.

Komoly célokat tűztünk ki magunk elé, most pedig lépésről lépésre haladunk. Azt már bebizonyítottuk, hogy el tudjuk érni a fiatalokat. Az utánpótláskorúak mellett az edzők továbbképzésére is nagy hangsúlyt fektetünk, a négy trénerből hárman licenccel is rendelkeznek” – mondta Ivković Ádám.

A kezdőkkel Urbán Ottó foglalkozik, egyelőre a sport megszerettetése a kulcspont. Tavalyelőtt a minikézilabda népszerűsítését is elkezdték, ennek köszönhetően újabb 20 fiú és lány csatlakozott a klubhoz. Az U12-es fiúcsapat tavaly megnyerte a Vajdasági Ligát a saját korosztályában, így a Vajdasági Szuperligában folytatják a küzdelmeket, a lányoknak azonban nem sikerült a feljutás, a harmadik helyen végeztek.

Minden évben arra törekszünk, hogy a bajnokságok mellett különféle tornákon is indulhassunk a legfiatalabbakkal, nemcsak belföldön, hanem külföldön is. A következő évben az ausztriai Linzben egy nemzetközi versenyen veszünk részt, amely igazi megmérettetés lesz az alapos felkészülés után. Az elképzelés az, hogy gyerekekkel dolgozunk, akik megtanulják a kézilabda alapjait, idővel pedig egy felnőttcsapatot is ki tudunk állítani, de addig még sok víz lefolyik a Tiszán” – zárta mondandóját Ivković.