2024. április 25., csütörtök

Másfél évtized a siker jegyében

A West End a legerősebb nyelviskola az észak-bácskai régióban

Tizenöt éves jubileumát ünnepli a zentai West End Nyelviskola. A jeles alkalomból csütörtökön délután a BeeHome Közösségi Házban ünnepséget szervezett, melyre meginvitálta minden egykori és jelenlegi diákját, a szülőket, illetve mindazokat, akik szeretnének az intézményről kicsit többet megtudni, megismerni múltját, jelenét és a jövőre vonatkozó terveit.

A nyelviskola jubileumi ünnepségén együtt ünnepeltek a diákok, a szülők és a tanárok

A nyelviskola jubileumi ünnepségén együtt ünnepeltek a diákok, a szülők és a tanárok

E célból sor került egy prezentációra is, melyből megtudhattuk, hogyan folyik a munka az iskolában, melyek az oktatók tanítási elvei, illetve azt, hogyan nyerte el az intézmény a Tier 1 Member rangot, a Cambridge-i Egyetem kiemelkedő státuszát mint az egyik legsikeresebb – a régióban a státusz szempontjából egyedülálló – vizsgafelkészítő központ Vajdaságban.

Andruskó Savio Róbert, az iskola tulajdonosa a prezentációt megelőzően lapunknak nyilatkozva elmondta, a tizenöt év alatt nagyon sok minden történt, jelentős változáson esett át és sokat fejlődött az intézmény. A történet 2003-ban egy kis szobában kezdődött, ahol Róbert négy tanulónak adott angolórákat. Az évek során fokozatosan nőtt a létszám, bővült az iskola, annak egykori diákjai ma tanárként tevékenykednek ugyanott, és mára az angol mellett szerbet és olaszt is oktatnak, rengeteg diákot készítenek fel a legkülönfélébb nyelvvizsgákra, de elsősorban a Cambridge-i Egyetem közép- és felsőfokú vizsgáira. Ez utóbbira a legbüszkébbek, mivel 173 tanulójuk rakta már le sikeresen ezek valamelyikét különféle vizsgaközpontokban. Ez a kiemelkedő teljesítmény is az iskolában folyó felkészítés komolyságát bizonyítja. Egyébként is elsősorban az angol nyelv iránt érdeklődnek leginkább a környékbeliek, ugyanakkor szerbórákra is nagy számban járnak magyar ajkú gyerekek. Az olasz nyelv szintúgy vonzó sokak számára.

A jövőbeni terveikről Róbert elárulta, először is kitartó munkával, a legfrissebb oktatási trendeket követve szeretnék megtartani a nemrég elnyert megtisztelő státuszt, melyet a British Council az alapján ítél oda a legsikeresebb iskoláknak, hogy – tekintetbe véve hallgatóik, illetve az adott település lakóinak számát – tanulóik hány százalékban teljesítik sikeresen vizsgáikat. A West End jelenlegi állása 97%. A másik nagy céljuk, hogy mindazok, akik szeretnének nyelveket tanulni, erre lehetőséget kapjanak, anyagi helyzetüktől függetlenül. Róbert szerint nagyon sokan vannak, akiket csak ez gátol meg abban, hogy nyelveket tanuljanak. Ehhez keres a nyelviskola partnereket és támogatókat.

Az oktatási intézmény remek hangulatban eltelő prezentációja – mely ismertette különösen a legkisebbek számára sajátosan testre szabott módszereit is – több volt, mint meggyőző a sikerességét és hatékonyságát illetően. Az igen szép számban összesereglett érdeklődők szintén betekintést nyerhettek az iskola múltjába, végigkövethették annak fejlődését. Ugyanitt az iskola munkatársai megragadták az alkalmat, hogy felhívják a figyelmet a nyelvek ismeretének hasznosságára, úgy a mindennapi életben, mint a legkülönbözőbb szituációkban.

A West End Nyelviskola – a Cambridge University és a British Council hivatalos partnere – Zentán és Csókán várja mindazon érdeklődőket, akik szeretnék elsajátítani az angol, olasz és szerb nyelvet. A minőségi oktatást és a jó hangulatot magasan képzett, barátságos tanárok biztosítják, akik szórakoztatva, remek hangulatban segítenek elsajátítani e nyelveket minden korosztály számára.