2024. április 18., csütörtök

Jutalom a legjobbaknak

Tehetséges fiatal sportolókat ajándékozott meg a kishegyesi önkormányzat

Péntek délután három tehetséges fiatal sportolót fogadtak a kishegyesi önkormányzat képviselői, név szerint Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke, Kovács Károly, a polgármester ifjúsági ügyekkel megbízott segédje és Sándor István, a községi tanács civil szervezetekkel megbízott tagja. A sportolók közül kettő, Világos Adrianna és Zorad Vanja gerelyhajításban értek el országos eredményeket, Gál József pedig karatéban. Gál egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott jelen lenni, ezért nővére, Gál Lídia képviselte.

A fiatal élsportolók és az önkormányzat képviselői (Lakatos János felvétele)

A fiatal élsportolók és az önkormányzat képviselői (Lakatos János felvétele)

A három kishegyesi élsportoló mindössze 14–15 éves, de már világcsúcsokat döntöttek és Európa-bajnoksági érmek vannak mögöttük, mondta el lapunknak Szűgyi István.

– Mindhárom fiatal sportoló karrierjét már évek óta figyelemmel kísérjük. Az önkormányzat úgy gondolta, hogy élsportolóinkat legalább éves szinten egyszer meghívjuk egy üdítőre, és megköszönjük teljesítményüket. Mivel pályaválasztás előtt álló fiatalokról van szó, ezért elbeszélgettünk velük, hogy merre folytatják tanulmányaikat. Egy-egy szerény ajándékkal is megleptük sportolóinkat, ugyanis előzőleg megkérdeztük tőlük, hogy milyen sporteszközre lenne szükségük. A két gerelyhajító hölgynek speciális tornacipőt vásároltunk, amiben edzeni és versenyezni egyaránt tudnak. A fiatal karatebajnokunk szintén sportcipőt kapott. Ezek szerény ajándékok, de merem remélni, hogy ezzel is segítjük őket, hogy még jobb eredményt tudjanak elérni – fogalmazott a képviselő-testület elnöke.

A fiatal sportolók valóban igen szép eredményeket értek el eddigi pályafutásuk alatt. Világos Adrianna vortex dobással kezdte karrierjét négy évvel ezelőtt. Ezt követte a gerelyhajítás, amiben már első évben országos szinten harmadik lett. Két éve lett országos bajnok a korosztályában, tavaly pedig korosztály-világcsúcsot döntött. Ezen az eredményen azóta kétszer javított, és az idei világranglistán harmadik a 18 évesek korosztályában, noha még csak 14 éves. Zorad Vanja három éve foglalkozik gerelyhajítással, és ő is részt vett országos szintű bajnokságokon. Az országos bajnokságon második lett, a téli dobón harmadik, a tavaszi versenyen pedig második. Gál József 6 éve karatézik és jelenleg barna öves. 2015-ben részt vett a világbajnokságon, és bekerült a legjobb 8 közé. Ezután áttért a karate harcversenyekre, és 2017-ben az Európa-bajnokságon a 9. lett, az előző szezonban pedig a harmadik helyezést szerezte meg a Szerbiai-kupán. Ugyancsak ebben a szezonban Vajdaság bajnoka lett, a Szerbiai bajnokságon pedig ezüstérmes.