2024. április 20., szombat

Kullancsirtás Szabadkán, Palicson és Kelebián

Szabadka Város Kommunális-ügyi, Energetikai és Közlekedési Titkársága valamint a belgrádi Eko-Dez vállalat értesíti a lakosságot, hogy Szabadka Város területén kedvező időjárási viszonyok esetén szeptember 6-a és 14-e között kullancsirtásra kerül sor.

A kullancsirtás helyszínei Szabadkán a Sétaerdő, a Spartacus stadion és a sándori mocsár környéke, a prozivkai park, a kéri park, a Cirill és Metód park, a Raichle Ferenc park, a Sever gyár melletti zöldterület, illetve egyéb kisebb zöldterületek és játszóterek a városi helyi közösségekben. Kelebián a Majdán környékén illetve a helyi közösség több kisebb területén végeznek kullancsirtást, míg Palicson a Nagyparkban, a tópartnak a Női strandtól a Férfi strandig terjedő területén, a Nyári színpadnál, a Vértó környékén, a Magyar László téri játszótéren, a Zelengora utcában, a Sport hotel környékén, a Brvnara és a Fontana étterem körüli zöldterületen, valamint a Meteorológiai állomás melletti zöldterületen.

Mivel a kullancsok elleni kezelés a méhekre is mérgező, figyelmeztetik a méhészeket, hogy kaptáraikat 48 órára helyezzék 5 kilométerre azoktól a területektől, ahol a kullancsirtás folyik.

Bővebb információ a szolgáltató munkatársától, Srđan Nalčićtől igényelhető a srdjan@eko-dez.info e-mail-címen vagy a 063/400-354-es telefonszámon.