2024. április 19., péntek

Esti vásárlás a főtéren

Második alkalommal szervezték meg a Szabadkai piacok éjszakáját

Csütörtökön este igazi piaci hangulat volt a város központjában. Zöldséges- és gyümölcsárusok valamint kézművesek vették birtokukba a főteret, az arra járó polgárok pedig paradicsomot, paprikát, uborkát, vagy éppen almát, szőlőt, barackot vásárolhattak az esti órákban.

Branislav Joka és Srđan Samardžić Richter Lajossal beszélget (Fotó: Patyi Szilárd)

Branislav Joka és Srđan Samardžić Richter Lajossal beszélget (Fotó: Patyi Szilárd)

– Immár második alkalommal rendezzük meg a Szabadkai piacok éjszakáját, azzal a céllal, hogy tradícióvá váljon a városnapi rendezvények keretében. Azt szeretnénk elérni, hogy a város főtere és főutcája újra felvirágozzon, és az emberek visszatérjenek a központba, a központ visszanyerje azt a vásári hangulatot, szociális teret, ahol az emberek találkozhatnak, beszélgethetnek. Célunk, hogy egyféle romantikus módon a piacok visszakerüljenek a városterekre, és az árusok itt kínálják a vásárlóknak a termékeiket – nyilatkozta Srđan Samardžić, a Szabadkai Városi Tanács turizmussal, beruházásokkal és a nemzetközi együttműködéssel megbízott tagja a csütörtöki megnyitón, és megköszönte a szervezőknek, hogy egy színvonalas rendezvényt valósítottak meg.

Sokan kilátogattak a városközpontba (Fotó: Gergely Árpád)

Sokan kilátogattak a városközpontba (Fotó: Gergely Árpád)

Branislav Joka, az AD Tržnica igazgatója megköszönte Bogdan Labannak, Szabadka polgármesterének és Srđan Samardžićnak a rendezvény támogatását, és elmondta, hogy tíz kiállító jelent meg a Szabadkai piacok éjszakáján, akik a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat és az AD Tržnica legjobb kínálatát mutatják be. A szervezők a tíz kiállítónak elismerő okleveleket nyújtottak át. Köztük volt a nyolcvanéves Richter Lajos is, akit azért részesítettek elismerő oklevében, mert már negyvenhat éve a Szabadkai Piacok KKV bérlője.

A Szabadkai piacok éjszakáján a főtéren felállított színpadon a Szabadkai Tamburazenekar, a Ravnica Együttes, továbbá Marko Žigmanović és barátai léptek fel és tették még emlékezetesebbé az esti vásárlást.