2024. március 29., péntek

Tábor a könyvtárban, zárókoncert a cukrászdában

Az idén első ízben tartanak az óbecsei Népkönyvtárban ingyenes zenetábort. A foglalkozásokon profi zenészek oktatják a zenekari muzsikálás alapjaira azokat az általános iskolás korú, hangszeren már tanuló gyerekeket, akiket érdekel a zenekari gitározás, basszusgitározás, dobolás vagy zongorázás, de zene iránt érdeklődő kezdők is belekóstolhattak a közös muzsikálás varázslatos világába. A ma véget érő tábor résztvevőinek a zárókoncertjét vasárnap tartják meg 19 órakor a Zserbó Cukrászdában.

******

Kirándulással egybekötött környezetvédelmi képzés

Az óbecsei Ifjúsági Iroda a közigazgatási hivatal környezetvédelmi osztályával közösen Víz, mint az élet feltétele címmel holnap, szombaton ifjúsági képzést tart a Gyöngyszigeten. A szervezők szakmai előadással, sétával, vetélkedővel és csónakázással szeretnék bemutatni a 15 és 30 év közötti résztvevőknek a község vizeit és azoknak a megóvását.

Az ingyenes képzésre még ma lehet jelentkezni az Ifjúsági Iroda FB-oldalán (Kancelarija za mlade opštine Bečej) vagy a mladi.becej@gmail.com e-mail-címen. Az utazásról, étkezésről és frissítőkről a szervezők gondoskodnak.