2024. április 23., kedd
EVEZÉS

Kiválóan szerepelnek a palicsi evezősök

A Palicsi Evezősklub tagjai több kiváló eredményt értek el az elmúlt időszakban. A Szerbiai Evezősszövetség által szervezett válogatón, melyet a Smederevo melletti Ezüst-tavon rendeztek meg, Ana Miković ifjúsági egypárevezősben az 1. helyen végzett, és ezzel a válogatott színeiben a négyes tagjaként részt vehetett a Balkán-bajnokságon augusztus 25-én és 26-án a bulgáriai Plovdivban. Nikolina Đorđević serdülő egypárevezősben néhány másodperc lemaradással a 2. helyen ért célba, így nem jutott ki a Balkán-bajnokságra. Mačković Martin a válogatottal Visegrádon készül a szeptember 9-e és 16-a között szintén Plovdivban sorra kerülő felnőtt-világbajnokságra.

Mačkovičtól kitűnő eredményeket várunk a nemzetközi versenyeken, hiszen ő a Palicsi Evezősklub egyik legsikeresebb versenyzője. Bízom benne, hogy Miković is lassan Mačković nyomdokába lép, Đorđević előtt pedig úgyszintén fényes jövő áll. Szabadka városával kiváló kapcsolatokat ápoltunk eddig is, de én bízom benne, hogy a jövőben még több figyelmet szentelnek versenyzőinknek, és még inkább támogatnak bennünket anyagi tekintetben, ezzel hozzájárulnak feltételeink további javulásához, valamint minél magasabb rangú regatták szervezéséhez – mondta Vladimir Antić, a Palicsi Evezősklub főtitkára.

A Mohácson megtartott Duna-kupán 8 aranyat, 4 ezüstöt és 4 bronzot nyertek a palicsi evezősök. Ezen a versenyen is összesítettben a palicsiak a 4. helyet szerezték meg az újvidéki Danubius 1885, a Mohács és a Szolnok mögött. A dobogó legfelső fokára Ana Miković (ifjúsági és serdülő egypár), Mihajlo Bolić (ifjúsági egypár), Nikolina Đorđević (serdülő egypár), Ana Miković/Milica Stanbolija (ifjúsági kétpár), Nikolina Đorđević/Varga B. Zsófia (serdülő kétpár), Varga B. Boglárka, Varga B. Zsófia, Nina Lekić, Nikolina Đorđević (serdülő négypár) és a Nikolina Đorđević, Milica Stanbolija, Mihajlo Bolić, Rind Roland alkotta vegyes négypárevezős egység állhatott fel.

Szabadka napja alkalmából szeptember elsején tartják meg a II. szabadkai nyílt evezősbajnokságot, melyen szerbiai, horvátországi és magyarországi egységek szállnak vízre. A futam rendkívül jelentős a hazai klubok számára, mivel a legjobbakat a szerbiai kupa és a szerbiai ifjúsági liga keretében is pontozzák.