2024. március 28., csütörtök

Rádőlt a fal

A volt amerikai nagykövetség épületének fala alatt lelte halálát

A két kezével szerette volna megakadályozni a fal összeomlását, ám az rázuhant az 56 éves férfira Belgrád tágabb központjában, a Miloš kenéz és a Szarajevó utca kereszteződésében található építkezésen. A tragédia pillanatában az 53 éves férfi mellett az öccse is ott volt, de segíteni már nem tudott fivérének. Mindketten az építkezésen dolgoztak.

Ma reggel fél kilenc körül a volt amerikai nagykövetség épületének fala omlott le és temette maga alá az építkezés egyik munkását. Noha a tragédia helyszínére rövid időn belül megérkeztek a tűzoltóegységek, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai is, csak délután egy órakor sikerült a férfi holttestét kiemelni a törmelékek alól.

A baleset helyszínére kiment Belgrád polgármestere, Zoran Radojičić és helyettese, Goran Vesić is. Elmondta, az építkezés törvényes keretek között folyt, a munkálatok kivitelezője rendelkezett minden szükséges engedéllyel.

Az egykori amerikai nagykövetség épületének helyén egy izraeli beruházó épít luxuslakásokat. Ezt a parcellát ugyanis még 2016-ban a Yossi Avrahami és az Almogim holdings vásárolta meg, ami után a múlt év közepén láttak neki a régi épület bontásának. A tragédia kapcsán nyilatkozott a két izraeli vállalatot képviselő KMR Development belgrádi cég is. Közölték, megdöbbenéssel vették tudomásul a szerencsétlen esetet, és őszinte részvétüket fejezték ki munkásuk családja iránt.