2024. április 24., szerda

Szeptemberben árverésen

Az építésügyi, közlekedési és infrastrukturaügyi minisztérium szerint az Újvidéki Kikötő iránt a világ legbefolyásosabb vállalatai érdeklődnek, a magánosítási versenytárgyalást szeptemberben hirdetik ki.

Az Újvidéki Kikötő az egyedüli állami kézben lévő kikötő az országban, de ez hamarosan megváltozhat (Ótos András felvétele)

Az Újvidéki Kikötő az egyedüli állami kézben lévő kikötő az országban, de ez hamarosan megváltozhat (Ótos András felvétele)

Az Újvidéki Kikötő az országban az utolsó olyan kikötőintézmény, amely még állami kézben van.

– Most fejezzük be az Újvidéki Kikötő vagyoni állapotának összegzését. Ahhoz, hogy a magánosítás megtörténhessen, előzőleg külön kell választani a földterületet és az infrastruktúrát, hiszen ezek a tételek a privatizáció után is állami tulajdonban maradnak majd. A magánosítás tárgya a kikötő üzletelése, valamint a területén lévő épületek, raktárak, emelődaruk stb. – mondta Veljko Kovačević köztársasági vízforgalmi miniszterhelyettes. Hozzátette, hogy a privatizációnak köszönhetően több mint 15 millió eurót költenek majd az Újvidéki Kikötő fejlesztésére: új operatív kikötőpartot létesítenek, felújítják a gépesítést és a silókat is. A befektetéseknek köszönhetően a kikötő gyorsabban dolgozhat majd, jelenleg kb. egy tonna árut képes átrakodni évente, de a kapacitása ennél sokkal nagyobb, elérheti a 2,5 tonnát.

– A régi, korszerűtlenné vált gépesítés, a hatékonyság hiánya és a lassúság a piacon sikertelenséget okozott a múltban. A magánosítás és az azt követő befektetések lehetővé teszik majd a kikötő gyorsabb fejlődését – véli Kovačević. Elmondta még, hogy folyik a nagyvállalat vagyonának szétválasztása és annak állami tulajdonba való bejegyzése, valamint hamarosan elkészül a magánosítási dokumentáció is.

– Várhatóan szeptemberben kiírjuk a magánosítás versenytárgyalását, amikor majd eldől, hogy ki irányítja a jövőben az Újvidéki Kikötőt. Nagyon sok az érdeklődő, a világ legbefolyásosabb vállalatai jelezték érdekeltségüket – mondta Kovačević.

Az érdeklődő vállalatok között van az egyesült arab emírségekbeli Dubai Port World, a németországi Renus és az amerikai Valona vállalat is – jelenti a Tanjug hírügynökség. Más nagyobb cégek is elküldték már szándékleveleiket.