2024. április 19., péntek

Utcaaszfaltozások Tóthfaluban

A magyarkanizsai önkormányzat igyekszik a község legkisebb településein is fejleszteni az infrastruktúrát

A magyarkanizsai önkormányzat képviseletében Fejsztámer Róbert polgármester és Marko Ždero, a községi tanács kommunális teendőkkel megbízott tagja hétfőn délelőtt Tóthfaluban megtekintette az Almási Gábor utcában és a Tűzoltó utcában folyamatban lévő aszfaltozási munkálatokat.

Szélesítik Tóthfalu bekötőútját (Gergely József felvétele)

Szélesítik Tóthfalu bekötőútját (Gergely József felvétele)

– Egy nagyobb beruházási projektum megvalósításnak második fázisában vagyunk. Velebiten kezdődtek el az utcafelújítások. A munkálatokat a Köztársasági Nagyberuházási Igazgatóság 24,5 millió dinárral támogatja, ezt az összeget a magyarkanizsai önkormányzat 6 millió dinárral megtoldotta. Összesen több mint 30 millió dinár áll rendelkezésünkre, ebből a pénzből Velebiten szinte már minden utca aszfaltos lesz, Tóthfaluban pedig jelenleg két utcában folyik az út aszfaltozása, szélesítése – hangsúlyozta Fejsztámer Róbert, hozzátéve, a legfontosabb a Tóthfaluba bevezető út első felének aszfaltozása volt, ami már hosszú évek óta váratott magára, hiszen nem volt elég széles az út, és a széle már töredezett.

– Az önkormányzat igyekszik a község legkisebb településein is fejleszteni az infrastruktúrát, javítani a közlekedés, az áruszállítás feltételeit. Tóthfalu és Orom között félúton, Völgyesnél is lesznek útfelújítási munkálatok. Várjuk a NIS kőolajipari vállalat visszajelzését, hogy a leginkább javításra szoruló három kilométeres útszakaszt milyen formában tudnánk közösen felújítani, hiszen az olajkutak fúrásához, karbantartásához, a nyersolaj elszállításához használt nagy erőgépek és kamionok jócskán megrongálták az aszfaltburkolatot Völgyesnél – emelte ki Fejsztámer Róbert, hozzátéve, a völgyesi útfelújítás reményeik szerint Magyarkanizsa és a NIS közös beruházásával valósul majd meg.