2024. április 25., csütörtök
ADA

Új edző, régi játékosok

Az AFK felnőtt- és ifjúsági csapata a bajnoki cím megszerzéséért küzd a Tisza Menti Ligában

Az adai labdarúgóklub, az AFK felnőttcsapata az új vezetőedző, Berec Csaba irányításával egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte meg a Tisza Menti Liga őszi idényét. Berec a nyártól vette át két évre a 23 fős felnőtt- és a 18 játékost számláló ifjúsági csapat vezetését, korábban pedig három éven át a helyi utánpótlásnál edzősködött. A helybeli vezetőedző mindkét korosztályban Ada községi játékosok szerepeltetésével a bajnoki cím megszerzését tűzte ki célul.

Az adai felnőttcsapat Berec Csaba edzővel (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai felnőttcsapat Berec Csaba edzővel (Csincsik Zsolt felvétele)

Az edzői megbízatásom két évre szól az első és az ifjúsági csapatnál. A klubvezetőséggel úgy egyeztünk meg, hogy az elkövetkező két évben megpróbáljuk elérni azokat a célokat, amelyeket kitűztünk a csapat elé. Újítás, hogy az első és az ifjúsági csapat edzései közösen folynak, legalábbis azokban az edzéselemekben, amelyeket közösen zavartalanul el tudnak végezni. Természetesen a csapatbejátszási részeket elválasztva végezzük – magyarázta Berec Csaba. – Körülbelül öt hete kezdtük el a felkészülést. A Tisza Menti Ligában versenyzünk, ahol jóval kevesebb az edzésmennyiség, mint egy magasabb osztályban. Ismerve a többi csapatnál folyó munkát, az egyesületünk kimagaslóan edzett ebben az időszakban. Olykor heti öt edzésünk is volt. Erőnlétben felkészültünk a bajnokságra, valamint elég jól sikerült összehozni a csapatjátékot is. A csapat lényegében ugyanazokból a játékosokból áll, akik már az előző időszakban is játszottak. Összeszokott játékosok, akik jól összejátszanak. Viszont az én elképzeléseimnek és a csapatjátéknak szintén összhangba kell kerülniük. Most azon dolgoztunk, hogy ezek a szegmensek egy egységgé kovácsolódjanak össze. Jó úton haladunk, hogy ezt a célt elérjük, és a csapatunk ütőképes legyen a bajnokságban, illetve amennyiben sikerül a feljutás, akkor a magasabb osztályban is. A csapatot csak községi labdarúgók alkotják, többségében adaiak. A fő célunk a fejlődés egyéni és csapatszinten, hogy a játékosok magasabb szintre tudjanak kerülni. Emiatt csatlakoztattuk az ifjúságot a felnőttcsapathoz, hogy az ifi játékosok tapasztalatot gyűjtsenek, ha pályára kell lépniük az első csapat mérkőzésein, akkor az ne okozzon nekik gondot. Természetesen az ifi játékosok az első csapatban is játszani fognak. Ez már az első fordulókban is megtörtént, hiszen egy ifit bevetettünk, aki egész jól szerepelt, mesterhármast rúgott. Egyébként öt olyan játékosunk van, akik az ifi korosztályban is játszhat, de már az első csapatban is számítunk rájuk. A felnőttcsapat kerete 23 fős, és jó képességű fiatalokból áll. Két új játékost igazoltunk, Péter Ádámot és Világos Zsoltot, akik korábban már játszottak a moholi Bácskában és az AFK-ban is. Az ifjúsági keretet 18 játékos alkotja, akik az idén még az ifjúsági Tisza Menti Ligában versenyeznek, remélem, hogy az első helyért. Az első csapattal folytatott közös edzésmunkának köszönhetően már az edzésen erősebb ellenfelekkel kerülnek szembe, ami a javukra fog válni, és lehetővé teszi, hogy versenyben legyünk az első helyért – közölte az edző.

Az AFK felnőttcsapata az elmúlt idényben a második helyen végezett a Tisza Menti Ligában. Berec Csaba elmondta, hogy nem az előző idény eredményét akarják megismételni, vagy legalább dobogós helyezést elérni, hanem őelőtte és a csapat előtt is egy cél lebeg, a bajnoki cím megszerzése.

Természetesen azt nem állítjuk, hogy ez az egyedüli elérhető eredmény, hiszen a többi csapat ugyanezzel a céllal indul el a bajnokságban. A ligában jelenleg 15 csapat szerepel, köztük 6-7 olyan együttes, amely korábban magasabb rangfokozatban játszott. Ezek között a csapatok között is vannak olyanok, amelyek kifejezték a vágyukat, hogy bajnokok legyenek, és visszajussanak a magasabb rangfokozatban. Ezért nem lesz sétagalopp megszerezni a bajnoki címet, viszont mindent megteszünk, hogy elérjük ezt a célt. A klubvezetőség azt ígérte, megteszi azokat a lépéseket, amelyek szükségesek, hogy biztosítsa a csapatnak a feltételeket a felsőbb osztályban való versenyzéshez, amennyiben ezt kiharcoljuk. A játékosok nem kapnak pénzbeli juttatást, ami ebben a ligában nem is várható el. A klubvezetőség vacsorával, felszereléssel és jó minőségű edzéskellékekkel próbál a játékosok kedvére tenni – nyilatkozta Berec Csaba.

Az AFK felnőttcsapatának tagjai: Rohacsek Aurél, Nikola Janković, Pozsár Richárd, Sava Vujić, Világos Zsolt, Matija Stojanov, Kiss Norbert, Pekó Csongor, Bikicki Tamás, Nagypál Tibor, Anitics Norbert, Ivan Šević, Miloš Lalić, Balassa Norbert, Laták Adrián, Szabó Ákos, Péter Ádám, Laták Ádám, Stefan Segedinski, Predrag Stepančev, Horti Máté, Horváth Krisztián, Varsi Csaba.