2024. április 18., csütörtök

Pályakezdő vállalkozók támogatása

Szombaton Magyarkanizsán a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben befejeződött a Prosperitati Alapítvány által meghirdetett A pályakezdők vállalkozóvá válásának támogatása elnevezésű előadássorozat. Több mint háromszáz, potenciális vagy már működő vállalkozással rendelkező, zömében fiatal hallgató vett részt a négy hétvégén keresztül tartó képzéssorozatban.

A szombat délelőtti anyagismétlést, összegzést és a felmerült kérdések megvitatását követően a hallgatók írásbeli vizsgát tettek a tanultakból. A képzéssorozat záró napján Juhász Bálint (felvételünkön) a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője sok sikert kívánt a teszteléshez és a vállalkozások beindításához és felfuttatásához.

Gergely József felvétele

Gergely József felvétele

– A sikeresen vizsgázók a következő lépésben személyre szabott konzultáción vehetnek rész. Akik még mindeddig nem kezdtek bele a vállalkozásukba, azoknak itt az ideje megnyitni azt. A következő lépésben a képzés és a konzultációkon nyert plusz információ birtokában a kezdő vállalkozók átadhatják az üzleti tervüket. Az üzleti tervek átadása után a vállalkozások a Prosperitati Alapítványnál pályázhatnak alapeszköz vásárlására. Az eszközbeszerzésre elnyerhető támogatás összege 800 000 dinár.