2024. április 25., csütörtök
SZABADKA

Tizenötezer dollár összdíjazású torna

A Spartacus Teniszklub pályáin ma kezdődtek meg a főtábla küzdelmei a 15. Szerbia F4 futures férfi tenisztornán, melyen 41 ország teniszezői lépnek pályára. A torna szombaton a selejtezőkkel vette kezdetét, melyekből nyolcan kerültek a főtáblára. A Nemzetközi Teniszszövetség keretein belül megvalósuló torna díjalapja 15 ezer dollár.

Az első kiemelt a világranglista 563. helyén álló lett Martin Podzus, a legelőkelőbb helyen rangsorolt szerbiai teniszező az ötödik kiemelt Dejan Katić. Négy szabadkai játékos indul a tornán, Matej és Ivan Sabanov horvát színekben lépnek pályára, Nemanja Subanović és Miloš Vuković pedig szerb színekben próbálnak minél jobb eredményt elérni. Szerbia korábban tizennégy futures tornát rendezett évente, ez a szám most mindössze ötre csökkent, ami a szabadkai torna rangját is növeli.

A torna ugródeszkát jelent a fiatal korosztály számára, ami be is bizonyosodott az elmúlt években. Az érdeklődés hatalmas, arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy rekordot döntöttünk a benevezett országok számát illetően. Az európai országok mellett az ázsiai, az afrikai és az amerikai kontinensről is érkeztek teniszezők. Kiváló alkalom adódik előttünk, hogy olyan játékosokat láthassunk, akik évek múlva nagyobb, nemzetközi, akár ATP-tornákon indulnak. Korábban Filip Krajinović és Györe László is játszott a tornán. Tavalyi bajnokunk, az osztrák Denis Novak idén a wimbledoni tenisztorna 3. fordulójáig jutott. Köszönjük a Szerbiai Teniszszövetségnek és Szabadka városának segítséget, a támogatásukkal tudtuk idén is megszervezni a tornát – mondta Milan Vučković és Irsai László, a Spartacus Teniszklub elnöke, illetve alelnöke.

A mérkőzések mindennap 9 és 18 óra között kerülnek megrendezésre, a döntőt szeptember 2-án, vasárnap 11 órakor tartják. A mérkőzésekre a belépés díjtalan.