2024. március 29., péntek
KAJAK-KENU

Kozák Danuta három arannyal tarolt

Egyesben, párosban és négyesben is arany Kozák Danutának (Fotó: MTI)

Egyesben, párosban és négyesben is arany Kozák Danutának (Fotó: MTI)

Tegnap ért véget a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett gyorsasági kajak-kenu világbajnokság, ahol szép számmal gyűjtötték az érmeket a magyar és a szerb versenyzők is. A legnagyobb szenzációnak a szülésszabadságáról visszatérő Kozák Danuta teljesítménye nevezhető, aki nem teketóriázott, és egyesben, párosban, valamint négyesben is aranyérmet szerzett. Utóbbi számban Kárász Anna, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra ült mellette, s végül óriási csatában, mindössze egy századmásodperccel előzték meg az új-zélandiakat.

A célban nem érzékeltük, hogy nyertünk-e, sokáig nem is tudtuk. Én általában inkább a rosszabb változatra készülök, ezért nem is örültem kint a vízen. Egymást kérdezgettük, hogy megvan-e, aztán Anna bizonytalanul mondta, hogy szerinte igen… Csak kint a stégen mertük igazán elhinni, hogy mi győztünk, amikor mondta a versenybíró is” – idézte fel a befutó utáni pillanatokat Medveczky Erika.

Az utolsó versenynapon C2 500 méteren BallaVirág és TakácsKincső második lett a címüket megvédő kanadaiak között, a férfi kajak négyes pedig harmadikként ért célba. A szerbiai versenyzőknél a StefanVekić/VladimirTorubarov páros 500-on ezüstérmet szerzett, szombaton NebojšaGrujić és MarkoNovaković bronzéremnek örülhettek K2 200 méteren. BedőcsKrisztina 5 kilométeren a bravúros hetedik helyen ért célba.