2024. április 25., csütörtök

Đoković–Federer a negyeddöntőben?

Novak Djoković (Fotó: Beta/AP)

Novak Djoković (Fotó: Beta/AP)

Wimbledon és Cincinnati bajnoka, a volt világelső Novak Đoković a magyar Fucsovics Mártonnal kezdi meg az idény utolsó Grand Slam-tornáját, a hétfőn New Yorkban rajtoló US Opent, amelyen a férfiak mezőnyében a spanyol Rafael Nadal, a nőknél pedig Sloane Stephens a címvédő. A sorsolás választ adott a legfontosabb kérdésre is, miszerint Đoković a negyeddöntőben, ha mindketten eljutnak odáig, a svájci Roger Federerrel játszik. Novak második ellenfele a TroickiSandgren meccs győztese lesz, majd Richard Gasquet, de csoda esetén Györe László következik, a nyolcaddöntőben Pouille vagy Carreno, Federer után pedig az elődöntőben Alexander Zverev, Marin Čilić vagy David Goffin a lehetséges ellenfelek. A felső ágon Nadal, Del Potro, Dimitrov, Anderson, Thiem, Cicipasz, Shapovalov, Murray, Raonić és Isner a leghangzatosabb nevek.

Györe a 32 éves és a ranglistán 41. argentin Leonardo Mayerrel nyit, így nem lesz könnyű dolga.

A nőknél Babos Tímeának nem volt szerencséje, hisz a 11. kiemelt orosz Darija Kaszatkinát kapta, az utóbbi hetekben gyöngén teniszező Aleksandra Krunić pedig akár tovább is juthat, hisz a szintén formán kívüli Bacsinszky Tímeával kezd.

A nyitókör rangadói a férfiaknál a Dimitrov–Wawrinka, a nőknél pedig a GarciaKonta meccsek.

A selejtező 2. fordulóját csak Nikola Milojević vészelte túl a honfitársa, Miomir Kecmanović feletti győzelemmel. Olga Danilović csak 6:4, 2:1-ig játszott jól, Stollár Fanny sem bírt el Vera Zvonarjovával, ahogyan Danilo Petrović sem az olasz Giustinóval. Bojana Jovanovski az első játszmában háromszor is breakelőnyben volt, a rövidítésben pedig 4:0-ra vezetett, mégis kikapott Potapovától. A nap vesztese a braunschweigi női ITF-tornán Bondár Anna volt, aki egyetlen játékban nyolc meccslabdát hagyott ki a szlovák Kristina Kučová ellen.