2024. április 19., péntek

Temerini hírek

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

Piaci asztalokat árvereznek

Csütörtökön, augusztus 23-án, 12 órai kezdettel a Kommunális Közvállalat központi épületében (Kossuth Lajos utca 31/1.) piaci elárusítóhelyeket árvereznek. Az I., II. és a C sorban az asztalfoglalás kikiáltási ára 20 000 dinár, a III. IV. és az V. sorban a kikiáltási ár 15 000 dinár, egy évre. Bővebb értesítés a Kommunális Közvállalat honlapján (www.jkptemerin.com) található.

****

Tinidalfesztivál

A Szirmai Károly MME novemberben megszervezi a XXVII. Tini és Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő döntőjét. Az 1990 és 2005 között született lányok és fiúk jelentkezését várják. Az énekesek két korcsoportban versenyeznek: a 13–17 évesek a tini, a 18–28 évesek az ifjúsági kategóriában. A jelentkezők a könnyűzene különböző területéről adhatnak elő zeneszámot magyar nyelven. Számításba jöhetnek pop, rock, jazz-rock, musical stb. szerzemények magyar szerzőktől, vagy pedig a hazai és a nagyvilág könnyűzenei választékának magyar nyelvű fordításából. Az audíción három dalt kell elénekelni élőben, lehetőség szerint hangszeres zenei alapra (karaoke), amit USB-re kell felvenni. Ajánlatos, hogy legalább az egyik szerzemény gyorsabb tempójú legyen.
A jelentkezési adatokat a www.szirmai.org weboldalon az Űrlapok menüpont alatt lehet elküldeni. Jelentkezni a tinifeszt@gmail.com villámpostán is lehet, valamint a Facebookon. Ugyanúgy személyesen Temerinben a Petőfi Sándor utca 19. alatt minden munkanap 18–22 óráig. A kapcsolattartó személyek telefonszámai: 063/ 844-99-98 és 063/ 195-12-60.