2024. április 25., csütörtök

Négy magyarból csak egy

Az e heti tenisztornák második játéknapján négy magyar teniszező lépett fel különböző országok képviseletében. A Winston Salem-i férfitornán már a rajton kiesett a szerbiai Györe László és a magyarországi Fucsovics Márton, a New Haven-i női tornán a svájci Bacsinszky Tímea kapott ki, s csupán a brit Konta Johanna jutott be a 2. fordulóba.

Györének, szokatlan módon, egyetlen breaklabdája sem volt az amerikai TommyPaul ellen, aki viszont négyből egyet kihasznált, a végén pedig a rövidítésben 4:4 után három pontot nyert zsinórban. Fucsovics és az argentin Guido Andreozzi meccse sokkal változatosabb volt. Az első játszmában a magyar kétszer adta le az adogatást, de négy szettlabdát is mentett, a másodikban Fucsovicsnak 11 breaklabdája volt, ebből kettőt nyert meg, végül a mindössze 20 perces döntő játszmában a magyar csak hat pontot nyert meg.

New Yorkban az este kezdődött meg a US Open selejtezője, amelyben nyolc szerbiai és egy magyar indul. Miomir Kecmanović az amerikai Reilly Oplekával, NikolaMilojević a portugál Gastao Eliassal, Peđa Krstin a francia Ugo Humbert-rel, Danilo Petrović a spanyol Adrian Menendezszel, Dejana Radanović a luxemburgi Mandy Minellával, Nina Stojanović a spanyol Aliona Bolsovával, Olga Danilović a kanadai Bianca Andreescuval, Stollár Fanny pedig a cseh Barbora Krejčíkovával kezd.

New Yorkban elsősorban a 6. helyen kiemelt Danilović fellépése vált ki érdeklődést, hisz a 17 éves lány, aki három hete Moszkvában megnyerte pályafutása első WTA-tornáját, és a ranglistán a 109. helyig jutott, most első Grand Slam-táblájáért indul.