2024. április 20., szombat
TISZA MENTI LIGA

Vendéggyőzelem a községi rangadón

Adán nem egész egy óráig tartott a játék – A Horgos kiharcolta a győzelmet

Orom: Šampion–Potisje 2:3 (1:1)

Oromi pálya, 30 néző, vezette: Kovács (Magyarkanizsa). Góllövők: Milunović a 22., Körmöci az 59., illetve Muhi a 38., az 57., Konc a 66. percben.

Šampion: Törtei, Stojičić Sa., Tóth, László, Virág, Milunović, Stojičić Sl., Malagurski, Pisarić, Körmöci (Csanádi), Bíró.

Potisje: Bohata, Domonkos, Horváth, Muhi, Papdancsó, Nagy O. (Kávai), Balgó, Ugri (Csehák), Raffai, Barjaktarević (Konc), Apró.

A községi rangadót a hazaiak kezdték jobban, a 10. percben Körmöci lépett ki a védők közül, lövését azonban a kapujából kimozduló Bohata védeni tudta. A félidő derekán egy jobb oldali akció után vezetést szerzett az oromi csapat: Bíró nagy bedobásánál elaludtak a Potisje védői, Milunović pedig közelről a kapuba fejelt. A gólt követően a magyarkanizsaiak kerültek fölénybe, és a kék-fehéreknek még az első félidőben sikerült is egyenlíteniük, a 38. percben ugyanis Muhi egy 25 méteres szabadrúgásból kilőtte a jobb alsó sarkot. A második játékrész eléggé viharosan kezdődött, sok volt a szabálytalanság, a játékosok sokat reklamáltak, ebben a légkörben a fiatal magyarkanizsai játékvezető egy kicsit összezavarodott, és az 57. percben túl szigorúan büntetőt ítélt a vendégek javára, amiből Muhi vezetéshez is juttatta a Potisje gárdáját. A gól után a vendégcsapat szinte azonnal újabb találatot szerezhetett volna, a felső léc azonban megmentette a hazaiakat, majd a túloldalon Malagurski szépen mellel Körmöci elé tette a labdát, a fiatal oromi labdarúgó pedig egy látványos mozdulattal a léc alá lőtt. Hét perc múlva újabb gólnak örülhettek a vendégdrukkerek, egy kapusról kipattanó labdára ugyanis Konc érkezett jó ütemben, és az üres kapuba kotorta a labdát. A hátralevő időben a Šampion játékosai előtt csak egy igazán nagy egyenlítési lehetőség adódott, Pisarić veszélyes szabadrúgását azonban Bohata szögletre tudta ütni, így a mozgalmas, sok eseményt hozó oromi találkozó végül is 3:2-es vendégsikerrel zárult.

Ada: AFK–Tisza (Padé) 6:0 (6:0) – az 54. percben félbeszakadt

Rekreációs központ, 100 néző, vezette: Živković (Nagykikinda). Góllövők: Anitics a 8., Bikicki a 10., Segedinski a 11., a 18. és a 20., valamint Világos a 36. percben.

AFK: Rohacsek, Kiss, Pozsár, Vujić (Horvát), Stojanov, Világos, Pekó, Bikicki (Šević), Segedinski, Nagypál (Stepančev), Anitics.

Tisza: Kovács, Jenei, Süli, Ignjin, Maletin, Lengyel, Zombori, Mojsin, Radanov.

A vendégek kilenc játékossal érkeztek, és ennek megfelelően alakultak az események a pályán. Kezdettől fogva saját kapujuk védelmére rendezkedtek be, de az adai csapat folyamatosan dolgozta ki a gólhelyzeteket, és könnyedén szerezte a gólokat. Különösen Segedinski volt elemében, és mesterhármast ért el. A padéiak kapusa a bekapott gólok ellenére kitűnően védett, több góltól mentette meg csapatát. Az 54. percben a vendégcsapat 6 játékosra fogyatkozott, ekkor a játékvezető lefújta a találkozót.

Horgos 1911–Bácska 2:1 (1:0)

Vasút menti pálya, 100 néző, vezette: Tornjanski (Törökkanizsa). Góllövők: Hoksza a 26., Kolompár a 62., illetve Križan M. az 56. percben.

Horgos 1911: Bende, Bohata, Szabó, Baté, Vadász, Hoksza, Huszár, Aladžić (Makra), Dobó (Berényi), Kolompár (Somogyi).

Bácska: Đukić, Dongó (Suvačarev), Šević, Vlajković, Križan M., Ferenc, Križan P., Cifrić, Stevanović, Simendić, Abuismail.

A Szabadkai Ligából kiesett Horgos 1911 a Tisza Menti Liga 1. fordulójában nagy küzdelemben megszerezte a három bajnoki pontot. A tartalékosan felálló hazai csapat a játék első részében némi fölényt harcolt ki, ám csak a 26. percben jutott vezetéshez Kolompár beadásából, Hoksza találatával. A folytatásban a vendégcsapat jobban kezdett, aminek eredményeként Križan M. egy jól eltalált távoli lövéssel félmagasan a jobb sarokba lőtt. Hat perccel később Kolompár, a mérkőzés egyik legjobbja megszerezte a határ menti gárdának a vezetést. A hajrában mindkét csapat előtt adódott még gólszerzési lehetőség, de az eredmény már nem változott.

Podlokány: Hajduk–Jedinstvo (Sz) 1:2 (0:2)

Hajduk-pálya, 50 néző, vezette: Popov (Törökkanizsa). Góllövők: Božanin a 76., illetve Dabevski a 8. és Holló a 33. percben.

Hajduk: Banjac, Hajder, D. Ostojić (Márta), Horváth A., Bodroža, B. Ostojić (Nikolin), Božanin, Brkljač, Elezović, Radaković, Horváth M.

Jedinstvo: Sodić, Majer, Šećerov, Brzak, Holló, Szecsei, Mikluc (Baškim), Milanov (Jovanov), Kalmár, Krišanov (Ferizi), Dabevski.

Elezovićnak már az első percben adódott gólszerzési lehetősége, de a vendégek veterán kapusa, Sodić a helyzet magaslatán volt. A kihagyott helyzetért a 8. percben jött a büntetés, amikor Šećerov beadását Dabevski váltotta gólra, a vendégek előnyét pedig Holló duplázta meg. A hazaiaknak majd egytucatnyi helyzetük volt ebben a játékrészben, de az említett Sodić eszén egyszer sem tudtak túljárni, akinek a hálója végül a 76. percben rezdült meg Božanin révén. A helyiek azonban csak ennyit tudtak elérni, így vereséget szenvedtek a falu napján. Meg kell még említeni a helyi születésű Borivoje Lajić és belgrádi barátai szép gesztusát, ők ugyanis a meccs elején felszereléssel jutalmazták meg a Hajduk játékosait.