2024. április 19., péntek

Sörnapok Nagybecskereken

Augusztus 27-én kezdődik és szeptember másodikáig tart a 33. Sörnapok turisztikai rendezvény Nagybecskereken. Kedden sajtótájékoztatót tartottak, amelyen megjelent a rendezvény több ismert fellépője is.

Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere kijelentette, hogy azt remélik, hogy az idei egyhetes rendezvényen minden eddigi rekordot megdöntenek. Huszonöt nagyobb rendezvénye lesz az eseménynek, a programokban pedig két és fél ezren vesznek részt. Nagybecskerek pedig, akár csak a korábbi években, igyekszik jó házigazda lenni.
Az imertebb fellépők között jelen volt Momčilo Bajagić – Bajaga, és elmondta, hogy együttesével nagyjából a pólai fellépésük alkalmával előadott számokkal lépnek majd fel, augusztus 21-én 21 órai kezdettel a Szabadság téri színpadon.
Roman Bugar, a Nagybecskereki Filharmonikus Zenekar igazgatója elmondta, hogy a negyedik fellépésük (augusztus 30-án, csütörtökön) sok szempontból különleges lesz. Egyrészt, mert a 80-as évek diszkózenéjét adják elő, másrészt pedig, mert eminens vendégeik lesznek, mint az újvidéki Big Band és Mavrák Béla operaénekes.
A rendezvény fellépői között szerepel még a Riblja Čorba, Marija Šerifović, a Garavi sokak, Darko Rundek, a Neverne bebe, Haris Džinović, a Goblini és mások.
A zenei programok mellett számos kísérőrendezvény is lesz.