2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Spallettinek bőven lesz még dolga

Spallettinek adott a keret, már csak a játékon kell hangolni (Fotó: Beta/AP)

Spallettinek adott a keret, már csak a játékon kell hangolni (Fotó: Beta/AP)

A Serie A második legértékesebbnek vélt kerete nem bírt el a hazai pályán játszó Sassuolóval, így a Luciano Spalletti vezette Internazionale máris hátrányba került a legnagyobb riválisokkal szemben. Maga a vezetőedző a mérkőzés után a mixzónában nem keresett kifogásokat, elismerte a Sassuolo erényeit, valamint hozzátette, hogy hiába változtatott a felálláson a második félidőben, nem találták a rést a pajzson. A milánói csapat a nyáron kölcsönvette Vrsaljkót az Atléticótól, leigazolta Stefan de Vrijt a Laziótól, és megszerezte Radja Nainggolant a Romától, ennek ellenére láthatóan sok dolga lesz még a temperamentumos Spallettinek, hiszen az eredmény mellett a játék képe sem festett igazán jól.

Az első forduló egyik legkiegyenlítettebb meccsén a Torino és a fővárosi Roma csapott össze, a Farkasok pedig a három pontot Edin Džekónak köszönhetik, aki a 89. percben villant, és kapásból talált be Sirigu kapujába.

Magabiztos rajtot vett a Sevilla és a Real Madrid

Május végén nevezték ki az egykor jobbhátvédként futballozó Pablo Machínt a spanyol élvonalbeli Sevilla kispadjára. Machín vezetőedzőként már most nagyobb sikereket ért el, mint játékosként, hiszen az elmúlt években a katalán Gironát feljuttatta a La Ligába, a tavalyi év során pedig a mezőny kellős közepén végzett az uruguayi Stuanit sorai között tudó együttessel. Egyelőre úgy tűnik, hogy a fiatal edző folytatja jó szériáját az andalúziai Sevillánál, erre utal a frissen feljutó Rayo Vallecano elleni magabiztos, 4:1-es győzelem. Machín támadó szellemű gépezetet állított össze, a gárda első számú gólgyárosa pedig valószínűleg Andre Silva lesz, aki mesterhármassal nyitott.

Az Európai Szuperkupában elszenvedett vereséget követően Lopeteguinek mindenképpen javítania kellett a Real Madrid kispadján, és ha nem is lehengerlő produkcióval, de a királyi gárdának sikerült a kötelező feladat. A Ronaldo távozásával vezérszerepbe lépő Bale is eredményes volt, a vezetést azonban még Carvajal szerezte meg a 20. percben a Getafe ellen. A fehér mezesek könyörtelenül kihasználták az ellenfél hibáit, így egy fordulót követően ragadnak a címvédőre. Jövő héten pont a Gironával mérkőznek, amelytől tavaly idegenben vereséget szenvedtek.