2024. április 25., csütörtök

XIV. bácsgyulafalvi falunap

Az elmúlt szombaton rendezte meg a helyi közösség és a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület a falunapot Bácsgyulafalván (Telecskán).

Az egészségügyi sátorban bárki ingyenesen ellenőrizhette vérnyomását és vércukorszintjét. A gyerekek számára játszósátrat nyitottak. A szabadtéri művelődési műsorban közönség elé lépett az egyesület legifjabb csoportja, a Csipisz néptáncegyüttes. A gyerekek alkotta csoport tavaly alakult, most népi gyermekjátékokat mutattak be Savelin László koreográfiájára, a csoportot Német Kamilla tanította be. A csipiszek után az ugyancsak tavaly ősszel alakult Húrhangos együttes és a már nagyon tapasztalt Híres Húros Banda közös fellépése következett, telecskai dalcsokrot adtak elő. Az összeállítást Sörfőző Andor készítette, és ő is készítette fel a zenekarokat. A Kitrákotty néptánccsoport gömöri táncokat mutatott be, koreográfusuk és betanítójuk Savelin László néptáncos volt. Ugyancsak ő készítette fel a 2011 óta töretlen sikereket arató Vackor néptáncegyüttest, amely ez alkalommal somogyi táncokat adott elő.
A remek művelődési műsor után össznépi bográcsozás vette kezdetét a falu központjában, a vacsorát követően a TROCADÉRÓ zenekar muzsikája mellett utcabál zárta a rendezvényt.