2024. április 16., kedd
ZORKA HELYI KÖZÖSSÉG

Egészségmegőrző akció

A szabadkai Közegészségügyi Intézet, a Vöröskereszt helyi szervezetével és a helybeli Egészségházzal karöltve, immár nyolcadik éve szervezi meg Hadjárat az egészségért elnevezésű akcióját, amelynek keretén belül a városhoz tartozó településeken, helyi közösségekben igyekeznek népszerűsíteni az egészséges életmódot, illetve felhívni a polgárok figyelmét a rendszeres egészségügyi vizsgálatok fontosságára.

A havi rendszerességgel megrendezett akció keretén belül kedden 8 és 11 óra között a Zorka helyi közösség helyiségeiben kerül sor ingyenes egészségügyi vizsgálatokra. Az akcióban részt vevő egészségügyi nővérek minden érdeklődőnél vérnyomást, valamint vércukor- és vérzsírszintet mérnek, a testmagasság és testtömeg mérésével megállapítják a páciensek testtömeg-indexét, ugyanakkor a jelenlévő orvosok tanácsokkal szolgálnak az egészség megőrzése, illetve javítása érdekében. A vizsgálatokhoz nem szükséges érvényes egészségügyi könyvecske.

Az akció keretein belül a Vöröskereszt aktivistái étel- és higiéniai csomagokat osztanak a helyi közösség területén élő rászorulóknak.