2024. április 19., péntek

Itthon vagy!

Kihirdették a Pannon Rádió pályázatának nyerteseit

Tegnap kihirdették a Pannon Rádió Itthon vagy! című pályázatának eredményét. A rádió szerkesztősége július 15-e és augusztus 15-e között zajlott pályázatára olyan három mondatos írásokat vártak, amelyben a hallgatók megfogalmazták, miért jó itthon, miért nem költöznének külföldre, miért fontos számukra, hogy itthon boldoguljanak.

Soós Georgina (Fotó: Patyi Szilárd)

Soós Georgina (Fotó: Patyi Szilárd)

– Nagyon sokan mennek külföldre. Ez tény. Nagyon sok embernek fontos az, hogy jól keressen, és hogy mindent meg tudjon venni magának. Mi azonban hiszünk abban, hogy aki akar, az itthon is tud boldogulni, és hogy érdemes itt is megkeresni és meglátni azokat a dolgokat, amik jók, amik szépek és amiket nem vásárolhatnak meg pénzért. Ezért kértük meg hallgatóinkat, hogy három mondatban írják meg nekünk, számukra mik ezek a dolgok – nyilatkozta lapunknak Soós Georgina, a Pannon Rádió főszerkesztője.

Soós Georgina azt is elmondta, hogy a pályázat első huszonöt napjában mindössze harminc pályamunka érkezett be a megadott e-mail-címre, de az utolsó három napban nagyon sok levelet kaptak. Végül mintegy 300 pályamunkát bíráltak el, körülbelül 250 pályázótól. Ezek között a munkák között egyaránt van vers, rövidebb önéletrajzi vallomás és csattanóval végződő vicces írás is. Az írásokat a K. Kovács Ákos rendező, Tékiss Tamás író és Soós Georgina összetételű zsűri értékelte és bírálta el.

Az oklevelek már várják a nyerteseket a Pannon Rádióban (Fotó: Patyi Szilárd)

Az oklevelek már várják a nyerteseket a Pannon Rádióban (Fotó: Patyi Szilárd)

A pályázat három fődíjasa: Fogarassy Anna, Domonkos Mária és István, valamint Csikós Dorottya. Különdíjban részesülnek: Mecserik Anita, Mészáros Keceli Ágnes, Kozma Barnáné, Schwarz Marc Cornel és Gruik Kornélia. A fődíjasok 15 000 dináros, a különdíjasok 5000 dináros pénzjutalomban részesülnek, valamint elismerő okleveleket kapnak a Pannon Rádiótól.

– Ezek az írások napokon belül hallhatóak lesznek rádiónkban. Bízunk benne, hogy eljutnak a hallgatóinkhoz és szlogenként továbbélnek majd, és talán lesznek olyanok is, akiket elgondolkodtatnak majd ezek a mondatok, amikor arról kell dönteni, hogy itthon vagy külföldön keressék a boldogulást – mondta Soós Georgina.