2024. április 25., csütörtök

Véget ért az ötödik Malomfesztivál

Családias légkörben és remek hangulatban zajlott az oromi öröm

Szombat este voltak az utolsó, záró koncertek az idei, ötödik Malomfesztiválon. Bár a fesztivál második, pénteki napján a kiadós záporeső miatt némi csúszás volt a zenei programokban, a résztvevőket ez sem tántorította el attól, hogy pénteken és szombaton is hajnalig bulizzanak.
– Második alkalommal volt szerencsém részt venni a Malomfesztiválon, ezt megelőzőleg két éve voltam itt. Kellemes meglepetésként ért, hogy a két év alatt mekkorát nőtt a fesztivál, nagyobb lett a helyszín és a látogatottság is. Nagyon szeretem ezt a rendezvényt, mivel barátságos a hangulat, olyan, mintha egy másik világba csöppennénk, ahol mindenki boldogabb, és örül egymásnak – mondta lapunknak péntek este Molnár Zsuzsanna, aki testvérével, Péterrel egészen a horvátországi Kopácsról utazott Oromra, a fesztiválra.
Vígi László szervező lapunknak elmondta, hogy nagyjából 3 ezer vendége volt idén a fesztiválnak, amelyből 1800–2000 fizető vendég volt, 1000 ember pedig vendég, tehát szponzor, oromi lakos, aki a fesztivált segítette, önkéntes és előadó.
Idén a fesztivál családi hangulatát az is erősítette, hogy rengeteg önkéntes jelentkezett segíteni a rendezvény megszervezését, lebonyolítását. Boros Gyevi Csongor eddig mind az öt fesztiválon jelen volt, idén önkéntesként segítette a szervezők munkáját.
– Vajdaságban talán ez az egyik legcsodálatosabb fesztivál, ami összegyűjti az embereket maga köré. A külhoni és anyaországi magyarokat egyaránt összehozza a rendezvény, az, hogy itt együtt bulizzunk, találkozzunk, jól érezzük magunkat. Idén jelentkeztem önkéntesnek, azért, hogy vissza tudjak adni valamit a fesztiválnak abból az örömből, amit itt élek át minden nyáron. A zenei produkciók, előadások mind segítenek az átszellemülésben, és abban, hogy otthonosan érezze magát az is, aki először érkezik Oromra. Itt megnyílik az ember szíve, átjár minket a fesztivál, úszunk az örömben és boldogságban, a táj szépségében, abban az energiában, amit a Malom ad – hallhattuk a szabadkai önkéntestől.
A szombati nap során a bulik hajnalig tartottak, a jó hangulatról pedig különböző zenei produkciók gondoskodtak. A koncertek mellett pénteken és szombaton is rengeteg program várta a fesztiválozókat, a színházi előadásoktól kezdve a Kultivál sátráig, bárki megtalálhatta az ízlésének megfelelő programot, koncertet vagy előadást.