2024. április 18., csütörtök

Kifestett tantermek várják a diákokat

A Zenta községhez tartozó Bogarason, az alig több mint 450 lakosú kis faluban a tanévkezdésre sikerült felújítani, bemeszelni az iskola tantermeit.

A bogarasai iskolában felkészültek a tanévkezdésre (Gergely József felvétele)

A bogarasai iskolában felkészültek a tanévkezdésre (Gergely József felvétele)

Összevont tagozatokban (1-3. és 2-4. osztály) összesen 15 diák kezdi meg szeptemberben az iskolaévet. A bogarasi felsős tanulók a tornyosi iskolába járnak szervezetten. A bogarasi iskolaépületben működik a Hófehérke óvoda helyi tagozata is, amelybe öt új kisóvodást írattak be.

Pénteken Bogarason járt Perpauer Attila községi oktatási tanácsos, aki a szülők tanácsának tagjaival és Pósa Tamás tanácselnök társaságában felkereste az oktatási intézményt. Az iskola szépítésére 80 000 dinárt költött a helyi közösség, ebből kifestették a tantermeket, függönyöket, takarítógépet stb. vásároltak. A szülők tanácsával együttműködve jótékonysági bált szerveztek, és ennek a bevételét fordították a felújításra, amihez a helyi közösség szerény eszközeiből még hozzá tudott járulni.

Az önkormányzat számára minden oktatási létesítmény egyformán fontos. Amint azt Perpauer Attila hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy mihamarabb megteremtsék a feltételeket az iskola ablakainak a cseréjére, amivel az intézmény fűtését tudnák gazdaságosabbá és hatékonyabbá tenni.