2024. április 24., szerda

Jól halad a zentai futballpálya felújítása

Megújult az öntözőrendszer, korszerűsítették az öltözőket, VIP páholyok létesülnek

Annak ellenére, hogy a munkálatok még javában tartanak a zentai stadionban, a mai nap folyamán a szerbiai I. Liga bajnoksága keretében a topolyai TSC a čajetinai Zlatibor Labdarúgó Klubbal mérkőzik meg a stadion gyepén. A focipályán folyó felújításokat a tegnapi nap folyamán megtekintette Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere és Zsemberi János, a topolyai labdarúgóklub elnöke, a Sat Trakt cég tulajdonosa.

A zentai utánpótlás-nevelésre is hangsúlyt fektetnek (Gergely József felvétele)

A zentai utánpótlás-nevelésre is hangsúlyt fektetnek (Gergely József felvétele)

Ceglédi elmondta, hogy a város más sportlétesítményei mellett a Népkertben lévő focipálya is megérett a felújításra, és szerencsés körülmények folytán a topolyai fociakadémia felépítésével együtt ennek a felújítása is belekerült egy túlnyomórészt magyarországi támogatásból megvalósuló programba.

A projektum létrejöttéhez a topolyai TSC Labdarúgóklub is hozzájárult, amely egy idényen át itt játssza majd a bajnoki mérkőzéseit és a kupameccseket – nyilatkozta Czegledi Rudolf polgármester, és elmondta, hogy a felújítások összköltsége jelen pillanatban mintegy 200 ezer eurót tesz ki.

Ez idáig a pálya öntözőrendszerének a kiépítése mellett az öltözőket újították fel, amelyek ezentúl eleget tesznek az I. ligás mérkőzések követelményeinek is, vizesblokkokat építettek ki a nézőtér mindkét szektorában, és a vendégek, valamint az újságírók számára előirányzott VIP-, illetve sajtópáholy kiépítése is a végéhez közeledik.

A pálya körüli kerítést és a nézőterek támfalait is felújították, és a pálya méretét is szabályozták – ecsetelte a polgármester.

A felújítások összköltsége mintegy 200 ezer euró (Gergely József felvétele)

A felújítások összköltsége mintegy 200 ezer euró (Gergely József felvétele)

Zsemberi János elmondta, hogy mivel a zentai pályát több éve nem újították, nagy munkálatokra volt szükség. A tusolók felújításakor a bojlert és az elektromos installációt is kicserélték, az épületet kívülről és belülről is újrafestették, a vízvezetékek és a csempézés felújítása is megtörtént, s az úgynevezett VIP-páholyhoz vezető járdát is kiépítették. Így az eredeti számításokhoz képest háromszorosára rúgtak a felújítási költségek – jegyezte meg a topolyai klub elnöke, és elmondta azt is, hogy a nagy mellé egy kis műfüves pályát is ki szeretnének építeni, s ennek elkészítését részben a Sat-Trakt, részben pedig a magyar kormány támogatásából oldják meg.

– Ezen a pályán a zentai gyerekek edzhetnek majd. Célunk, hogy a zentai utánpótlást olyan szintre hozzuk, hogy az itt kinevelt labdarúgók egyszer a Szuperligában játszó TSC-ben is helyet kapjanak. Cégünkben is az alapelképzelés, hogy hosszú távon, a jövőbe ruházzunk be – magyarázta Zsemberi.

Topolyán egyébként lassan a végéhez közeledik a fociakadémia kiépítése. Zsemberi János elmondta, hogy az akadémia megnyitóját augusztus végén szerették volna megtartani, de erre végül a következő hónap végén kerül majd sor, mivel egy óriási beruházásról van szó.

– Jól haladnak a munkálatok, s tényleg egy impozáns, szép épület lesz, de az építkezést hátráltatta a csapadékos időjárás is – mondta Zsemberi.