2024. április 26., péntek
TISZA MENTI LIGA

Új idény, új csapat

Az újonnan alakult magyarkanizsai Potisje felnőtt korosztályú labdarúgócsapata július közepén, heti két edzéssel kezdte meg a felkészülést a Tisza Menti Liga bajnoki idényére, Tandari Zsolt edző vezetésével. Az átigazolási időszak alatt tizennyolc játékost igazoltak a csapatba, közülük hat kanizsai, akik az elmúlt idényben nem játszottak sehol, míg tizenkét játékos másik klubból érkezett a Potisje csapatába.

A Potisje játékoskerete, kapusok: Bohata Csaba, Milan Tutunović. Mezőnyjátékosok: Raffai István, Muhi Csaba, Papdancsó Igor, Nemanja Barjaktarović. Más klubból igazolt: Domonkos Gábor, Kávai Attila, Törteli Dániel (mindhárom az adorjáni Tiszából), Horvát Valentin, Konc Zsolt, Ugri Csaba (mindhárom a gyálai Graničarból), Enis Beharović, Nagy Krisztián, Nagy Olivér (mindhárom a martonosi Jedinstvóból), Apró Levente, Balgó József (mindkettő a Horgosból) és Csehák Martin a Csókából.

A Potisje Labdarúgóklub elnökeként és edzőjeként az volt a legfontosabb feladatom, hogy játékosokat toborozzak, és újra benevezzük a csapatot a Tisza Menti Liga bajnokságába. Elég nehéz volt a nulláról indulni, mivel a klubnak nem volt egyetlen regisztrált játékosa sem, de sikerült egy tizennyolc fős játékoskeretet összeállítani, amellyel elindulhatunk az új bajnoki idényben. A bajnoki szereplést illetően az első idényben nincsenek különösen nagy elvárásaink, célunk a csapat felépítése és bejátszása, de igyekezünk minden mérkőzésen a legtöbbet nyújtani, és eredményesen szerepelni az új bajnoki idényben – mondta Tandari.

A Tisza Menti Liga ezen a hétvégén rajtol, a mérkőzéseket augusztus 18-án és 19-én játssza a 15 csapat. Vasárnap az összes együttes hazai pályán játszik, kivételt képez a Tornyos együttese, amely szombaton lép pályára saját közönsége előtt. A bajnokság szabályos menetéért az új ligabiztos, a törökkanizsai Nenad Čobanov felel majd, a játékvezetők felügyelője pedig továbbra is a zentai Radivoj Muškinja lesz.

A bajnokságba a következő csapatok neveztek be: Potisje (Magyarkanizsa), Horgos, Tornyos, AFK (Ada), Bácska (Mohol), Šampion (Orom), Jedinstvo (Martonos), Csóka, Graničar (Gyála), Jedinstvo (Ókeresztúr), Jadran (Szanád), Tisza (Padé), Hajduk (Podlokány), Slavija (Oroszlámos), Tromeđa (Majdány).